Työt Väyläviraston Kontiomäki-Pesiökylä-radan perusparannushankkeessa ovat alkaneet Paltamossa ja urakka etenee Suomussalmen suuntaan.
GRK Rail Oy solminut Väyläviraston kanssa sopimuksen Pohjois-Suomen rautatieliikenteen kauko-ohjausjärjestelmän uusimishankkeeseen kuuluvasta osahankkeesta.
Rataliikennekeskuksen mukaan junaliikenne on palautunut normaaliksi Kajaani-Iisalmi -välillä.
Fintraffic investoi uuteen rautatieliikenteen kauko-ohjausjärjestelmään Pohjois-Suomessa.
VR Transpoint ja SSAB ovat solmineet sopimuksen teräskelojen ja rautapellettien kuljetuksista rautateillä.
Rautatiealan Unionin mielenilmauksesta johtuen lähes kaikki matkustajaliikenteen junat on tänään peruttu.
EU:n komissio on myöntänyt Suomelle yhteensä 58,3 miljoonaa euroa viidelle raidehankkeelle.
Lapin ja Oulun kauppakamarit ovat huolissaan liikenteen valtakunnallisista kehittämissuunnitelmista Pohjois-Suomen osalta.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelua lakolla, joka vaikuttaa merkittävästi rautateiden tavaraliikenteeseen.
Ylivieskan poliisi kaipaa havaintoja viime lauantaina noin klo 22 aikaan sattuneesta välikohtauksesta Ylivieskan rautatieaseman alikulussa.
Rasvamonttu puksuttaa tällä kertaa Pohjois-Suomen Rautatieharrastajien talliin Oulun Nokelaan. Ohjelmassa hypätään myös kiskoille ja tutustutaan kerhon kalustoon. Taustalla lättähattu valmiina koeajolle.
Liikenne- ja viestintäministeriö on antanut asetuksen pääväylistä ja niiden palvelutasoista.
Pohjois-Pohjanmaan liiton eilisen maakuntahallituksen kannanoton mukaan rautateiden runkoverkon palvelutasomäärittelyssä ja suunnittelussa tulee keskittyä matka-aikojen lyhentämiseen siten, että Oulun ja Helsingin välinen matka voidaan liikennöidä kokonaisuudessaan neljässä tunnissa.
Sunnuntaina voimaan tulevien aikataulujen myötä kaukoliikenteessä alkaa kulkea 62 uutta viikottaista junavuoroa.
Rovaniemellä rautatiesillalta putosi tai hyppäsi henkilö eilen illalla jäälle.
Viimeinen tasoristeys on Liikenneviraston mukaan poistettu Seinäjoki-Oulu -väliltä. Ylivieskan Salmiperä oli viimeinen poistettu tasoristeys. Tasoristeysten poistaminen on edellytys sille, että junien nopeus voidaan nostaa 200:een kilometriin tunnissa.