Ajoneuvoalan lehtori Tarmo Niskaa Ammattiopisto Lappiasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus Arandan ja rannikkoseuranta-aluksen vuosittaisen loppukesän seurantamatkan tulosten mukaan Perämeren avomerialueen pohjanläheisen veden fosforipitoisuus on jatkanut kohoamistaan.
Pohjois-Pohjanmaalla sinilevää havaittiin tällä viikolla runsaasti Vaalan Rokuanjärvessä ja Haapajärven Hautaperän tekojärvessä.
Viestinnän asiantuntija Kiia Paloa Pidä Saaristo Siistinä ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun seudun ympäristötoimen viime viikolla Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta ottamat uimavesinäytteet täyttivät indikaattoribakteereille asetetut laatuvaatimukset.
Järvien ja rannikon sinilevähavainnot ovat Suomen ympäristökeskuksen mukaan hieman lisääntyneet viime viikosta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on jättänyt viime perjantaina hakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle Laiva Gold Oy:n Raahen Laivakankaan kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.
Oulun seudun ympäristötoimen maanantaina Nallikarin uimarannalta ottaman näytteen mukaan uimarannan vedenlaatu oli hyvä ja täytti indikaattoribakteereille asetetut laatuvaatimukset, eikä rannalla havaittu sinilevää.
Sinilevää on Suomen ympäristökeskuksen mukaan havaittu tällä viikolla järvillä ja rannikolla hieman vähemmän kuin viime viikolla,
Ympäristöministeriö on myöntänyt yli 1,3 miljoonaa euroa 15:lle kunnalle ja seitsemälle maakuntaliitolle vihreän siirtymän investointihankkeita edistäviin selvityksiin ja kaavoitukseen.
Oulun yliopiston väitöskirjatutkija Aino Erkinaroa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut alkuviikosta uimavesinäytteet Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta. Uimarantojen vedenlaatu oli hyvä
Limingan Rantakylän uimarannan vedessä on havaittu tänään runsaasti sinilevää.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut alkuviikolla uimavesinäytteen Nallikarin uimarannalta.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt määräaikaisen ympäristöluvan Terrafame Oy:n kaivoksen uudelle sivukivialueelle ja Rajasuon maankaatopaikalle.
Haukiputaan Kellon Kiviniemen uimarannan vedessä on havaittu runsaasti sinilevää.