Jo tällä viikolla lämpenevä sää ja sateet nostavat jokien pintoja etelä- lounaisrannikolla keskiviikosta alkaen.
Oulun ympäristöjohtaja Leena Tuuria haastattelee Jussi Häkkilä.
Nyt otetut näytteet olivat viimeiset talviuintinäytteet talvelle 2022-2023. Seuraavat talviuintinäytteet otetaan seuraavan talviuintikauden aikana marras-joulukuussa 2023.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on jättänyt hallinto-oikeuden palauttaman Kaidin Kemin biopolttoainejalostamon hakemuksen tutkimatta yhtiön ilmoitettua, että se ei täydennä hakemusta.
Oulun seudun ympäristötoimi on myöntänyt viime vuoden kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon Ylikiimingin kalastuskunnalle pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta työstä luonnon monimuotoisuuden ja ennallistamisen, lähiruuan, kalastusmatkailun, sosiaalisen yhdessäolon ja tekemisen sekä vesistöjen monipuolisen käytön mahdollistamisen ansiosta.
Munahieta ovat osa valtakunnallisesti arvokasta tuuli- ja rantakerrostumien aluetta. Ne kuuluvat Siikajoen lintuvedet ja suot -Natura-alueeseen.
Oulun talviuintipaikkojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset.
Heikon jään aluetta ei voida merkitä järvelle, koska tilanne elää koko ajan. Tämän vuoksi liikkumista Kuivasjärven jäällä tulee talven aikana välttää.
Vedenjakelu keskeytyi kiinteistössä torstaina yksityisen kaivinkoneurakoitsijan vaurioittaessa kiinteistön tonttivesijohtoa. Varotoi­men­piteenä juomaveden käyttöä rajoitettiin.
Oulun Tuiran kaupunginosassa sijaitsevan Hartaanrannan sekä Tuirasta Hietasaareen kulkevan Hartaansillan katu- ja ympäristösuunnitelmat ovat nähtävillä ensi viikon perjantaihin saakka.
Tänä kesänä merialueiden ja järvien sinilevämäärät olivat Suomen ympäristökeskuksen mukaan huipussaan kesän lämpimimpinä ajanjaksoina heinäkuun ja elokuun puolivälissä.
Tutkija Pekka Rusasta Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Sinilevätilanne järvillä on Suomen ympäristökeskuksen mukaan paikoin heikentynyt viime viikosta, vaikka valtakunnallisesti tilanne sisävesillä on rauhallinen.
Muhoksella Kirkkosaaren ja Montan uimarantojen vesissä on havaittu Oulun seudun ympäristötoimen mukaan runsaasti sinilevää.
Niillä kohdin missä kasvia kasvaa, on uimaanmenoa hyvä välttää. Kasvin osien syöminen aiheuttaa vakavan myrkytyksen, joten kasviin ei pidä koskea paljain käsin tai sitä ei pidä talloa. Myrkkykeison leviämistä pyritään hillitsemään.
Oulun Nallikarissa saa jälleen uida, koska uimarannalta perjantaina otettujen näytteiden tulokset alittivat raja-arvot.