Naisilla, joilla on ylipainoa teini-ikäisenä tai nuorena aikuisena, näyttää olevan kohonnut aivoinfarktin riski ennen 55:n vuoden ikää, selviää Oulun yliopiston uudesta tutkimuksesta.
Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen professori Rosa Ballardinin vetämälle konsortiohankkeelle Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekuntaan.
Oulun yliopiston hallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan Oulun yliopiston harjoittelukoulun uudisrakennusta koskevan hankesuunnittelun aloittamisen Suomen Yliopistokiinteistöjen kanssa.
Oulun yliopiston professori Marko Mutasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston johtama monitieteinen tutkimushanke ICEBERG tutkii mm. saasteita ja niiden vaikutuksia arktisen alueen ekosysteemiin ja paikallisyhteisöihin.
Tiedot selviää Oulun yliopistossa tehdystä väitöstutkimuksesta.
Oulun yliopistossa kehitetyssä uudentyyppisessä murskausmenetelmässä malmeille ja materiaaleille annetaan aiempaa hitaamman puristuksen aikana aikaa reagoida ja murtua mineraalien luonnollisia rajoja pitkin.
Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituuttiin ja Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun on perustettu mikroyrittäjyyden professuuri.
Oulun yliopisto on myöntänyt kunniatohtorin arvonimen pitkän uran Nokiassa tehneelle Veijo Kontakselle.
Oulun yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan äidin raskaudenaikainen stressi ja ei-toivottu raskaus voivat lisätä ADHD-oireiden esiintymistä lapsella.
Promootiossa 243 viime vuosina väitellyttä nuorta tohtoria otetaan seremoniallisesti akateemisen yhteisön täysivaltaisiksi jäseniksi. Tohtoreille luovutetaan vihkimisen yhteydessä tohtorinhattu, miekka ja diplomi. Samalla vihitään yhteensä 17 kunniatohtoria, jotka tiedekunnat ovat valinneet.
Tohtoripromootiossa promovoidaan mm. kymmenen uutta kunniatohtoria. Yksi heistä on kirjailija Jari Tervo.
Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta on päättänyt irtisanoa Lassi Heinisen emeritussopimuksen perustuen ilmitulleisiin tietoihin hänen Venäjä-yhteistyöstään.
Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapin työelämän monimuotoisuutta ja edistää maahanmuuttaneiden yhdenvertaisuutta ja työllistymistä, jossa suomen kielen kehittymisen tukemisella on keskeinen rooli. Hankkeella vahvistetaan myös maahanmuuttaneiden työelämätaitoja ja tuetaan työelämään siirtymistä.
Professori Lari Lehtiötä Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston ylioppilaskunta on laatinut kaupunkipoliittisen ohjelman, joka keskittyy parantamaan opiskelijoiden elämää.