Lapissa on sattunut tänään useita liikenneonnettomuuksia. Pelastuslaitos muistuttaa huonosta ajokelistä.
Neljä loukkaantui eilen iltapäivällä Oulussa Raitotiellä kahden henkilöauton, pakettiauton ja kuorma-auton kolarissa.
Vuonna 1941 syntynyt posiolaisnainen menehtyi tänä aamuna Posion taajamassa kauppaliikkeen pihalla sattuneessa onnettomuudessa.
Molemmissa tapauksissa selvittiin ilman henkilövahinkoja.
Rovaniemellä Lehtojärventien ja Syvälahdentien risteyksessä tapahtui torstaina n. kello 14.30 aikaan tila-auton ja henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Henkilöautossa etupenkillä matkustajana ollut mies menehtyi onnettomuudessa. Henkilöauton kuljettaja kuljetettiin saamaan jatkohoitoa. Paikan päällä poliisin toimesta todettiin, että risteyksessä oli korkea lumipenkka estämässä näkyvyyttä. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.
Poliisi on selvittänyt Pyhätunturilla Pelkosenniemellä toissapäivänä sattuneen laskettelijan kuolemaan johtaneen onnettomuuden syyn.
Iäkäs mies oli kaatunut rajusti rinnealueella. Paikalle hälytetystä avusta huolimatta mies menehtyi kaatusmispaikalle. Poliisi tutkii asiaa mm. kuolemansyyn selvittämisenä.
Tänään iltapäivällä sattui Rovaniemellä liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena kaksi raskasta ajoneuvoa sekä kaksi henkilöautoa. Onnettomuudessa menehtyi yksi henkilö. Ajoneuvoissa oli yhteensä viisi henkilöä.
Kuopion Kolmisopessa vajaa kaksi vuotta sitten elokuussa tapahtuneen linja-auto-onnettomuuden linja-auton vuonna 1951 syntynyttä pohjoissuomalaista kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä 12:sta törkeästä vammantuottamuksesta.
Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti ja neljä lievästi eilen illalla pakettiauton ja henkilöauton yhteentörmäyksessä valtatie 21:n ja Saariputaantien risteyksessä Kolarissa.
Kittilässä varauduttiin eilen lentoliikenneonnettomuuteen, kun pelastuslaitos sai hälytyksen matkustajalentokoneen mahdollisesta teknisestä viasta.
Kelkkasafareilla onnettomuudet liittyvät yleensä kokemattomuuteen hallintalaitteiden suhteen. Kokeneemmilla vahingoissa korostuu liian suuri tilannenopeus ja alkoholi.
Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta kolmen lapsen kuolemaan johtaneesta vuokramökin palosta Kittilän Levillä viime huhtikuussa on valmistunut.
Kuorma-autoa kuljettanut mies menehtyi eilen illalla Lumijoella auton kaaduttua työmaa-alueella.
Poliisikoira Rokka löysi epäillyn kuljettajan illalla metsästä ulosajopaikan lähettyviltä. Sää illan ja yön aikana oli haastava, sillä lämpötila oli lähellä nollaa ja satoi räntää. Mies ehti olla hukassa useamman tunnin. Henkilö toimitettiin sairasautolla jatkohoitoon. Poliisi tutkii tapahtunutta ja siihen johtaneita syitä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta liikennejärjestelmäpäällikkö Heino Heikkistä haastattelee Jussi Häkkilä.