Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva -ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hankkeen projektipäällikkö, elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun ammattikorkeakoulu ja opiskelijat järjestävät jo neljättä kertaa Likis-lähiruokatapahtuman. Likis edistää ekologista ja kestävää ruoantuotantoa sekä vastaa kasvavaan lähiruoan kysyntään Oulun seudulla.
Perustelujen mukaan Tapion Tupa on pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti hyödyntänyt ja tuonut esiin kotimaista ja lähiruokaa sekä paikallisia raaka-aineita koko pitkän toimintansa ajan. Talonpoikaishenkisyys ja yrityksen toimintatapa on pitänyt esillä maaseutumaista elämää ja -tarjontaa. Niin Vuoden Lähiruokateko -tunnustuksen kuin Hilman Lähiruoka -tapahtuman tavoitteena ja tarkoituksena on tuoda yhteen ruoantuottajat, ravintoloitsijat ja kuluttajat sekä tuoda esiin poikkeuksellisen mittavaa alkutuotantoa ja monipuolista ravintolatarjontaa Kalajoella.
Likis-lähiruokatapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä myyjiä. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
Kujalan tilan Timo Ranta ja ammattikalastaja Marko Välimäki vierailivat Pookin iltapäivässä.
Likis-lähiruokatapahtuma järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kotkantien kampuksella tulevana viikonloppuna (22.-23.9). Haastattelussa kampuksen lehtori Antti Hirvonen.