SUH korostaa, että paksukaan jää ei välttämättä enää ole turvallista. Jäällä liikkuminen vaatii nyt erityistä tarkkaavaisuutta.
Jääasiantuntija Jouni Vainiota Ilmatieteen laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Perämeren kaaressakin rantojen kiintojäät haurastuvat ja sulavat, mutta yhtä jäänmurtajaa tarvitaan vielä varmistamaan liikenteen sujuminen.
Avun saapuminen merialueella saattaa kestää yllättävän pitkään ja muutama minuuttikin hyisessä vedessä tekee ihmisen toimintakyvyttömäksi.
Jääasiantuntija Jouni Vainiota Ilmatieteen laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisi kehottaa noudattamaan erityistä varovaisuutta, koska virtapaikkoja ja sulia kohtia on paljon. Jään paksuus saattaa vaihdella paljonkin ja railoja noussut yllättäviin paikkoihin.
Pilkkijät pääsivät pelastautumaan jäälle ja pelastuslaitos auttoi miehet rantaan. Kevät jää on tällä hetkellä heikentynyt alta päin ja on todella petollista.
Merivartiosto ei suosittele jäällä liikkumista enää lainkaan. Virtaukset voivat tuoda avomereltä lämpimämpää vettä, joka sulattaa jäätä myös altapäin. Virtaukset kuluttavat jäätä erityisesti salmissa ja matalikoilla. Jään paksuus Perämeren rannikolla vaihtelee 0-50 senttiin.
Vaalan Alassalmen lossin liikennöinti keskeytettiin viikonloppuna jäätilanteen vuoksi.
Ilmatieteen laitos seuraa talven aikana päivittäin Suomea ympäröivien merialueiden jäätilannetta ja tiedottaa siitä tiedotteiden ja jääkarttojen muodossa. Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija Jouni Vainiota haastattelee Jussi Häkkilä.