Juho Korhosen suunnitelma Levi South Blue on voittanut Metsähallituksen ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön järjestämän ideakilpailun, jonka tavoitteena oli löytää Levin etelärinteelle maisemallisesti, liikenteellisesti ja toiminnallisesti kestäviä ja oivaltavia ratkaisuja.
Metsähallitus ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö järjestävät opiskelijoille ideakilpailun, jolla haetaan omaleimaisia Lapin luonnon ja kestävän matkailun huomioivia ideoita Levin Etelärinteen alueen jatkosuunnittelun, kaavoituksen ja toteutuksen pohjalle.
Rovaniemellä on tänä talvena mahdollisuus lainata maksutta käyttöönsä kaupunkipulkka kaupunkipyörien tapaan.
Oulun yliopistossa arkkitehtuuria opiskeleva Silja Suitiala on voittanut ehdotuksellaan Puumaja alueellisen Puusta Pitkälle -puurakenteisen opiskelija-asumisen ideakilpailun.
Raahessa järjestetyn REBOOT Raahe -ideakilpailun voitti Elsi Ylikuljun mentori-malli vastavalmistuneille.
Kemin kaupunki järjestää arkkitehtiopiskelijoille suunnatun ideakilpailun Kemin keskustan kehittämiseksi.
Oulun Hartaanselänrannan ideakilpailun ehdotukset ovat valmistuneet.
Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelija Marko Simsiön Hirsi Townhouse -niminen työ sekä Aalto-yliopiston opiskelijoiden Henri Jessen-Juhlerin ja Liisa Heinosen Noppa-suunnitelma ovat voittaneet Hirsitaloteollisuus ry:n ja Oulun yliopiston Moderni Hirsikaupunki -hankkeen järjestämän Hirsirakenteinen kaupunkiasunto -ideakilpailun. Kuvassa Liisa Heinonen, Henri Jessen-Juhler, Tuomo Könönen, Joni Kopra, Jonna Tuupainen ja Jaakko Viertiö.
Kaksikymmentä tiedetiimiä yliopistoista on valittu ratkomaan aikamme suuria haasteita tiedepohjaiseen Helsinki Challenge -ideakilpailuun. Oulun yliopistosta kilpailun semifinaaliin on valittu kaksi tiimiä. Kuvassa Myonit-tiimin väkeä.