Päiville osallistuu yli tuhat vesihuollon ammattilaista, ja Ouluhalliin on pystyttänyt näyttelypaikan lähes 150 näytteilleasettajaa. Lisäksi vesihuoltopäivillä on seminaari, jossa kuullaan vesihuoltoalaan liittyviä luentoja.
Projektipäällikkö Essi Järvistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Valmistautuminen tapahtuu viikon 15 lopulta alkaen.
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kouluterveydenhuollon määräaikaistarkastukset eivät toteudu kaikilta osin lainsäädännön mukaisesti.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston viime vuonna tekemän kartoituksen mukaan Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan hyvinvointialueilla on merkittäviä vaikeuksia järjestää opiskeluhuollon psykologipalvelut lain edellyttämällä tavalla.
Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt poikkeusluvan perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen järjestämiseen Raahessa.
Oululainen Wetteri ostaa Osuuskauppa Suur-Savon autokauppaliiketoiminnan Mikkelissä, Savonlinnassa ja Vantaalla.
Huoltotöitä tehdään klo 8:00-16:00 välisenä aikana.
Aluehallintovirasto on havainnut vakavia puutteita Pohjanmaan hyvinvointialueella suun terveydenhuollon kiireettömään hoitoon pääsyn osalta.
Pohjoisen yhteistyöalueen vesihuoltostrategiatyö on edennyt ripeästi.
Jäälissä Jäälinraitin alueen toisen vaiheen katujen ja vesihuollon saneeraus alkaa tämän kuun alkupuolella.
Fortumin Pällin, Pyhäkosken ja Nuojuan vesivoimalaitoksilla tehdään alkukesän aikana investointihankkeisiin liittyviä pidempiaikaisia keskeytystöitä.
Urakka sisältää Linkkitien, Lahdenojantien, Niittypolun, Linkkipolun ja lahdenojanpolun saneeraamisen. Katujen rakennustöiden yhteydessä alueella saneerataan ja rakennetaan myös vesihuolto, valaistus sekä sähkö- ja tietoliikenneverkkoja.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on käynnistämässä muutosneuvottelut sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman toimeenpanemiseksi.
Lapin aluehallintovirasto pyytää Lapin hyvinvointialueelta selvityksiä Rovaniemen perusterveydenhuollosta ja suun terveydenhuollosta.
ELY-keskuksen mukaan laadittavan strategian ja toimenpidesuunnitelman tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman hyvin hoidettu vesihuolto Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maankuntien alueilla vuoteen 2050 mennessä.