Valtiovarainvaliokunta esittää niin sanottuja joululahjarahoja eli talousarvioesitystä täydentävää jakovaraa tänä vuonna noin 50 miljoonaa euroa.
Pitkään tyhjillään ollut autiotalo paloi Lumijoella torstaina illalla. Himangalla puolestaan syttyi torstaina iltapäivällä 140m2:n purkukuntoinen rakennus.
Viime yönä kadonneeksi ilmoitettu 70-vuotias nainen löytyi varhain tänä aamuna hangesta tuupertuneena Kalajoen Himangalla.
Kalajoen Himangan uusi terveysasema on valmistunut.
Myös Ylivieskassa Sievintiellä henkilöauto suistui katolleen ojaan aamulla puoli seitsemän aikaan.
Himangan kellotapulin kylmiö uusitaan ensi vuonna. Kirkkoneuvosto hyväksyi Hermetelin tarjouksen 4-paikkaisesta kylmiöstä.
Pelastuslaitoksen arvion mukaan syttymisen aiheutti oikosulku sähkölaitteissa.
Varastorakennuksena toiminut vanha puurakenteinen navettarakennus paloi eilen aamulla Kalajoen Himangalla Saarentiellä.
Rasvamonttu kääntyy tällä kertaa käsijarrukäännöksellä Himangalle. Ojatalon Toni ja Pahkalan Joni virittelevät alueella omia drifting kilpa-autoja. Niillä ajaminen tietää hienoja sivuluisuja, kumen polttoa ja valtavia tehoja. Autojen huoltokaan ei ole ongelma, sillä Toni pyörittää kasitien reunassa omaa huolto- ja hitsauspalvelua. Seuraavaksi tutustutaan driftingiin, koneiden virittelyyn ja vauhdin hurmaan!
Lestijoen suualueella, Himangan taajamassa valtatie 8:n varrella valmistauduttiin eilen tulvatilanteeseen viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteisessä harjoituksessa. Kyseinen tulvasuojeluhanke on Pohjois-Pohjanmaalla ja jopa Suomen mittakaavassa harvinainen. Valmiusharjoituksen tavoitteena on varmistaa, että tulvasuojelurakenteisiin liittyvä ohjeistus ja osaaminen ovat ajan tasalla, osapuolten vastuut tulvatilanteissa ovat selvillä ja yhteistyö on sujuvaa. Valmiusharjoituksessa oli viranomaisroolissa mukana myös Jokilaaksojen pelastuslaitos.
Kalajoen Himangalla kasitiellä tapahtui ulosajo eilen kello 21 aikaan.
Kalajoen kaupunki palkitsi lauantaina vuoden yrityksenä Silta-asennus Mäkelä Oy:n.
Mönkijän kuljettaja loukkaantui eilen vakavasti ulosajossa Kalajoen Himangalla Kannuskyläntiellä.
Poliisi otti kiinni lauantaina miehen, joka tunkeutui iltapäivällä Kalajoen Himangan keskustan asuinalueella asuntoon ja ajoi asunnossa olleet pakosalle.
Kaksi miestä loukkaantui tänä aamuna Kalajoen Himangalla kasitiellä sattuneessa maasturin ja henkilöauton kolarissa.