Oulun käräjäoikeus on tuominnut oululaisen rakennusliikkeen yrittäjän 40:n päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta sekä ympäristön turmelemisesta.
Metsähallituksen Luontopalvelut jatkaa Pyhä-Luoston kansallispuiston palvelujen parantamista.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella ensi kuun alkuun saakka.
Lapin aluehallintovirasto kartoitti, miten Lapin kuntien toiminta on tukenut kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta koronaepidemian aikana. Tavoitteena oli koota tietoa sellaisista käytännöistä, joita kunnat voivat hyödyntää jatkossakin omassa hyvinvointi-, terveys-, ja turvallisuustyössään. AVI teki kyselyn syyskuussa 2020 ja se siihen vastasi 11 Lapin kuntaa.
Oulun rakennusvalvonta palkitsee vuosittain rakennusalan hankkeen, jossa on onnistuttu laadukkaassa rakentamisessa. Tänä vuonna Vuoden tuumastukki -palkinnon saa Oulun kauppahallin korjaus, joka palkitaan rakentamisen kulttuuritekona.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää lauantaista alkaen kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella ensi kuun 18. päivään saakka.
Metsähallitus lisää virtavesien kunnostusta ensi vuonna.
Marja-tontun joulukalenterin 16. luukusta paljastuu Kaija Pohjola ja Kari Halme ja Unelma valkoinen.
Lapin aluehallintovirasto tarkasti viime lauantaina Rovaniemen Mäntyvaaran raveihin tulleet hevoskuljetusajoneuvot.
Esityksen mukaan Suomeen muodostettaisiin 21 hyvinvointialuetta, joille siirrettäisiin kuntien ja kuntayhtymien vastuulla nykyisin olevat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät.
Aluehallintovirasto on myöntänyt Sotkamo Silver Oy:lle uuden ympäristöluvan Sotkamon hopeakaivoksen toiminnan laajentamiseen ja muuttamiseen.
Marja-tontun joulukalenterin 6. luukusta paljastuu Eija Ahvo ja Halava, Mulle kaunein. Hyvää itsenäisyyspäivää!
Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto on antanut 3.12.2020 uudet, entistä kireämmät kokoontumisrajoituspäätökset sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin että Lapin sairaanhoitopiirin alueille. Molemmat päätökset astuvat voimaan 7.12.2020.
Metsähallituksen Luontopalvelut on ostanut kerääjiltä noin 500 000 litraa männyn käpyjä Pohjois-Suomen männyn siemenhuollon varmuusvarastoa täydentämään.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää huomisesta alkaen tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella 18. päivään saakka.