Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun hallitukset ovat päättäneet yhteisten hallinto- ja tukipalveluiden liikkeenluovutuksesta.
Metsähallituksen Luontopalvelut ja vapaaehtoiset ovat käyneet läpi yli tuhat maakotkan, muuttohaukan ja tunturihaukan sekä Pohjois-Suomen merikotkan pesää ja tarkistaneet pesinnän onnistumisen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto säilyttää ennallaan tartuntatautilain mukaisen päätöksensä kokoontumisrajoituksista Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto sekä kouluja ja päiväkoteja Pohjois-Pohjanmaalta ja Kainuusta on mukana Opetushallituksen koordinoimassa Maailmalle yhdessä liikkuen 2020-2023 -opetus- ja kasvatusalan henkilöstön kansainvälisyyshankkeessa.
Metsähallituksen Luontopalvelut purkaa Inarijärven Ukonsaaren päälle nousevat puiset portaat.
Lapin aluehallintovirasto on antanut Kemin kaupunginhallitukselle huomautuksen, koska Kemin kaupunki on laiminlyönyt järjestämisvastuunsa perusterveydenhuollon hoitoon pääsyn osalta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 4,13 miljoonaa euroa avustusta liikuntapaikkojen rakentamiseen.
Metsähallitus aloitti eilen Pohjois-Suomen siemenhuollon varmuusvarastoa täydentävän kävynkeruun osassa Lapin maakuntaa.
Oulun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle sähköisen suljetun lippuäänestyksen mahdollistamista. Kuntalain mukaan vaali voidaan toimittaa myös sähköisessä kokouksessa, jos vaalisalaisuus voidaan turvata.
Ouluhallin peruskorjaus on valmis, mutta laajennus on yhä kesken. Uusi osa pyritään saamaan käyttöön maaliskuun aikana.
Marjan vieraana studiossa oli Janne Leino ja puhelimitse mukaan saatiin myös HAL:n muut jäsenet Aki Hietala ja Juha-Matti Ahola.
Ouluhalli avautuu jälleen kuntalaisten käyttöön ensi maanantaina.
Posion Riisitunturin kansallispuiston lähtöpisteellä käynnistyy tänään pysäköintialueen laajennus.
Tanssii tähtien kanssa -kilpailu pyörähti taas sunnuntaina käyntiin. Mukana uudella kaudella on myös Oulusta kotoisin oleva tanssija Aleksi Seppänen, jonka parina tanssii Kuivaniemeltä kotoisin oleva näyttelijä Kristiina Halttu.
Metsähallitus ja Enefit Green, Eesti Energian uusiutuvan energian tytäryhtiö, ovat sopineet viimeisistä Pudasjärven Tolpanvaaran tuulivoimapuiston kauppaan liittyvistä yksityiskohdista kaikkien tuulipuiston lupien tultua lainvoimaisiksi.
Kotimaan matkailun lisääntyminen kesällä näkyi Metsähallituksen mukaan myös Lapin kansallispuistoissa.