Oulun uusimman pyöräbaanan, Kembaanan ensimmäinen vaihe on avattu liikenteelle.
Hiukkabaana parantaa erityisesti voimakkaasti kasvavan Hiukkavaaran alueen saavutettavuutta kävelen ja pyörällä. Hiukkabaana on osa yhdyskuntalautakunnan hyväksymän Baanaverkkosuunnitelma 2030:n mukaista pyörätieverkkoa.
Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista liikenneinsinööri Harri Vaaralaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 43:lle kunnalle yhteensä noin 24,4 miljoonaa euroa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen.
Oulun kaupungilta liikenneinsinööri Harri Vaaralaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulussa ryhdytään ensi kesänä rakentamaan kevyen liikenteen baanaa kohti lentoasemaa.
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloittaa jalankulku- ja pyöräilyväylän suunnittelun Limingantielle välille Rantavainio-Äimärautio.
Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Maikkulan baanan rakennustyön. Urakassa rakennetaan pyöräilyn laatukäytävä Maikkulan suuntaan välille Syrjäkatu-Poikkimaantie.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt yhteensä 31,5 miljoonaa euroa 51:lle kevyen liikenteen investointihankkeelle.
Oulun eilinen valtuusto päätti mm. korottaa BusinessOulun työllisyyspalvelujen toiminta-avustusmäärärahaa 1,73:lla miljoonalla eurolla 34,249:ään miljoonaan euroon.
Oulun kaupunki hakee Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta valtionavustusta pyöräilybaanojen ja -katujen suunnitteluun ja rakentamiseen. Avustusta haetaan Maikkulan baana- ja Kembaanahankkeisiin sekä Kirkkokadun pyöräkadulle.
Lapin lennosto järjestää tällä viikolla Baana 20-maantietukikohtaharjoituksen Ranuan Hosiolla.
Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Mäntylän baanan rakennustyön toukokuussa. Työt valmistuvat syyskuussa 2020. Rakennustyö aiheuttaa liikennehaittaa työmaa-alueen läheisyydessä. Työmaa-alueella on käytössä rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt koko urakka-ajan. Kohteen pääurakoitsija on Destia Oy.
Linnamaan baanalla Tuirassa testataan uusia projektorivalaisimia, joiden avulla tien pinnalle voidaan heijastaa pyöräilijän ja jalankulkijan symbolit kuvastamaan kummankin kulkumuodon paikkaa väylällä.
Pohjois-Suomen Rakennustekoraati on myöntänyt vuoden rakennustekopalkinnon Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluille Linnanmaan pyöräbaanan toteuttamisesta välillä Oulun keskusta-Linnanmaa.
Linnamaan Baanan II-vaiheen rakentaminen alkaa toukokuun puolivälissä