Kuva: Shutterstock

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja pääsopijajärjestöt sopimukseen keinoista henkilöstön saatavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseksi

29.09.2021 14:18 - Ari Kettukangas

Neuvottelujen lopputuloksena on yksimielisesti päätetty korottaa sairaanhoitopiirissä voimassa olevan hälytysrahasopimuksen arkipäiväkorvausta 65,50 eurosta 83,50 euroon sekä viikonloppu- ja arkipyhäkorvausta 90,50 eurosta 116,75 euroon. Kesäkaudelta maksettavan hälytysrahan korvaustasoa ei muuteta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työnantajan edustajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen pääluottamusmiehet neuvotelivat eilen keinoista sairaanhoitopiirin henkilöstön saatavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Neuvottelujen lopputuloksena on yksimielisesti päätetty korottaa sairaanhoitopiirissä voimassa olevan hälytysrahasopimuksen arkipäiväkorvausta 65,50 eurosta 83,50 euroon sekä viikonloppu- ja arkipyhäkorvausta 90,50 eurosta 116,75 euroon. Kesäkaudelta maksettavan hälytysrahan korvaustasoa ei muuteta. Muina toimina sairaanhoitopiirissä valmistellaan syksyn 2021 aikana pilottia kannustavan palkkauksen käyttöönotosta sekä pilotoidaan rekrytointipalkkion toimintamallia. Lisäksi henkilöstölle tehdään kysely, jonka tulosten pohjalta suunnitellaan lisätoimenpiteitä henkilöstön työssäjaksamisen tukemiseksi. Hoitotyön johtamista ja esihenkilötyötä kehitetään vuoden 2022 alusta käynnistyvän uuden organisaatiomallin pohjalta.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaa on 49 000 rokotteen päässä 80 prosentin rokotekattavuudesta

Kilpailut

Uusimmat