Qstock näkyy Oulun liikenteessä viikonloppuna

24.07.2019 08:18 - Marja Ollakka

Oulussa järjestettävä Qstock festivaali tuo Ouluun jälleen paljon ihmisiä tulevana viikonloppuna 26.-28.7. Ihmisiä on erityisen paljon liikkeellä perjantai- ja lauantai-iltoina sekä yöllä Raatinsaaren läheisyydessä. Muuttuneet liikennejärjestelyt koskettavat kaikkia ja niitä on jo ennen tapahtumaviikonloppua.

Isoon tapahtumaan kannattaa varautua niin festivaalivieraiden kuin muidenkin Oulun keskustassa liikkuvien, jotta tapahtuma sujuisi turvallisesti ilman suurempia häiriöitä.

Kuusisaaren sekä Raatin harjoituskenttää ympäröivät tiealueet on suljettu koko festivaaliviikon ajan. Samoin kevyen liikenteen väylä Toivoniemestä Raattiin on suljettu. Kulku Pikisaareen tapahtuu festivaaliviikolla vain Tuiran suunnasta.

Festivaaliviikonloppuna Oulun keskustassa, Raatinsaaren ja Kuusisaaren läheisyydessä sekä torilla on huomattavasti normaalia enemmän jalankulkijoita liikkeellä.

Merikosken siltojen nopeusrajoitus alennetaan 30 kilometriin tunnissa. Silloilla on pysähtymiskielto pohjoisen eli Tuiran suuntaan. Raatin stadionin muurin viereen pystytetään kevyen liikenteen väylälle tilapäinen taksitolppa. Samalla pysähtyminen tien vastakkaiselle puolelle kielletään. Festivaalivieraiden pyöräparkki on Linnansaaressa. Pyörien jättäminen Raatin stadionin muurin seinustalle on kiellettyä, jotta Merikosken siltojen kavennettu pyörätie ei mene tukkoon.

Torinrannan Rantakatu suljetaan yleiseltä liikenteeltä perjantaina ja lauantaina klo 18–06. Tonteille ajo, parkkihalliin ajo ja taksiliikenne sallitaan.

Poliisi on hakenut ilmailun rajoittamista Qstock-alueelle. Tilapäinen rajoitusalue EFR1150 KUUSISAARI on voimassa 26.7.2019 klo 9.00 - 28.7. klo 9.00. Rajoitus koskee miehittämätöntä ilmailua. Rajoitusalueella lentäminen on mahdollista vain poliisi myöntämällä poikkeusluvalla.

Kilpailut

Uusimmat