Kuva: Jussi Häkkilä

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu

22.01.2019 09:16 - Jussi Häkkilä

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastustoiminnan tehtävämäärä kasvoi viime vuonna lähes 12,5 prosenttia edellisvuodesta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastustoiminnan tehtävämäärä kasvoi viime vuonna
lähes 12,5 prosenttia edellisvuodesta ja lähes 11 prosenttia kolmen edellisen vuoden keskiarvosta. Viime vuonna suoritettiin yhteensä 4 847 hälytystehtävää, kun vastaava luku oli edellisvuonna 4 309. Tehtävämäärä kasvoi erityisesti Oulussa.
Hälytystehtävien määrä kasvoi lähes kaikissa onnettomuustyypeissä. Merkittävintä kasvu oli vahingontorjuntatehtävissä, paloilmoitintehtävissä ja sekalaisissa tarkastus- ja varmistustehtävissä, joita oli yhteensä 1 526. Kasvua oli noin 290 tehtävää. Maastopaloja sammutettiin viime vuonna 195, joka on 108 enemmän kuin edellisvuonna.
Hälytystehtävien määrä kasvulle on joitain selittäjiä. Suurin osa vahingontorjuntatehtävistä aiheutui kesä- ja elokuun myrskyjen tuulituhoista. Kuiva ja lämmin kesä lisäsi maastopalojen määrää, mutta myös mm. savuhavaintojen tarkistamisesta aiheutuvaa tehtävämäärää. Yli kuuden prosentin kasvu ensihoitotehtävissä näkyi myös ensihoitoa tukevien ensivastetehtävien määrässä sekä myös avunantotehtävien määrässä. Kyseessä on usein kiireellinen oven avaus ensihoidolle tai potilaan siirrossa avustaminen. Ensihoitotehtävien kokonaismäärä oli 51 178, kun vastaava määrä oli edellisvuonna 48 160. Ensihoitotehtävien määrän voimakkaassa kasvussa alkaa Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen mukaan näkymään väestön ikääntyminen ja tavoite vähentää hoito- ja huoltolaitosasumisen määrää.

Lue myös: Jokilaaksojen liikenteessä synkkä vuosi

Kilpailut

Uusimmat