Kuva: Sanna Krook

Yli-Iin ja Ylikiimingin seurakuntapiirit osaksi Kiimingin seurakuntaa

20.12.2018 11:32 - Jussi Häkkilä

Oulussa Kiimingin seurakunta laajenee, kun Oulujoen seurakuntaan kuuluneet Yli-Iin ja Ylikiimingin seurakuntapiirit liitetään osaksi Kiimingin seurakuntaa ensi vuoden alusta.

Oulussa Kiimingin seurakunta laajenee, kun Oulujoen seurakuntaan kuuluneet Yli-Iin ja Ylikiimingin seurakuntapiirit liitetään osaksi Kiimingin seurakuntaa ensi vuoden alusta. Sekä Oulujoen seurakunta että Kiimingin seurakunta ovat osa Oulun seurakuntayhtymää. 
 
Yli-Iin ja Ylikiimingin liittäminen Kiimingin seurakuntaan luo maantieteellisesti kiinteämmän seurakuntarakenteen, helpottaa tilojen yhteiskäyttöä sekä säästää työntekijöiden matkoihin käyttämää aikaa.
Päätöksen seurakuntapiirien liittämisestä osaksi Kiimingin seurakuntaa on tehnyt Kirkkohallituksen täysistunto. Päätöksen taustalla on selvitys, jossa tarkasteltiin Oulun seurakuntien seurakuntarakenteen ajanmukaisuutta ja toimivuutta sekä seurakuntayhtymän toiminnallista rakennetta kokonaisuutena.
 
Vuoden vaihtuessa vietetään juhlallisuudet kaikissa kolmessa kirkossa. Ylikiimingin kirkossa on maanantaina klo 18 konsertti ja lasten näytelmä, jonka jälkeen katsellaan yhdessä ilotulitusta ja nautitaan uudenvuodenaaton eväitä seurakuntakodilla. Yli-Iin kirkossa vietetään messua tiistaina klo 10, jonka jälkeen tarjolla on juhlalounas seurakuntakodilla. Kiimingin kirkossa vietetään tiistaina kello 18 iltamessu, jonka johtaa piispa Jukka Keskitalo. Messun jälkeen tarjolla on juhlakahvit.

Lue myös: Oulun seurakunnan tapahtumissa ennätysyleisö

Kilpailut

Uusimmat