Kuva: Shutterstock

Akuuttivastaanotot ovat ruuhkaiset Oulussa - influenssa-aalto on huipussaan

23.02.2018 08:49 - Kati Jurkko

Kaupunki ohjeistaa, että perusterve voi sairastaa kotona.

Influenssa-aalto on Oulussa huipussaan, minkä seurauksena akuuttivastaanotoilla on ruuhkaa. Kaupungilta tiedotetaan, että jos olet hakeutumassa muun asian vuoksi vastaanotolle, harkitse voisitko käydä vastaanotolla epidemiatilanteen rauhoituttua.
Perusterve voi sairastaa influenssan kotona. Influenssaa hoidetaan levolla, riittävällä nesteellä ja tarvittaessa kuumetta alentavilla lääkkeillä. Kotona tulisi olla siihen asti, kunnes kuume on poissa ja muut oireet ovat vähenemässä.
Lääkäriin on syytä hakeutua, jos yleistila huononee, on hengitysvaikeuksia tai oireet palaavat takaisin ensin lievennyttyä. Ota yhteyttä ensin puhelimitse alueesi terveysasemalle tai hyvinvointikeskukseen tai päivystysaikana yhteispäivystykseen.
Lasten influenssaa hoidetaan samalla tavalla kuin muitakin lasten kuumeisia infektioita. Jos vanhempien mielestä lapsen yleisvointi on huono tai vanhemmat ovat muuten huolissaan lapsensa voinnista, lapsi on syytä viedä päivystävälle lääkärille arvioon.
Influenssavirus tarttuu ihmisestä toiseen lähinnä pisara- ja kosketustartuntana. Influenssalle on tyypillistä äkillisesti alkava kuume (yli 38°C), jonka lisäksi on hengitystieoireita kuten yskää tai kurkkukipua. Myös lihaskipua, yleistä sairauden tunnetta ja ripulia voi esiintyä. Influenssa ei tyypillisesti ala pelkällä nuhalla.

Kilpailut

Uusimmat