Kuva: Oulun kaupunki

Hilpakka voitti Oulun Kiiminkipuiston ideakilpailun

16.02.2018 08:52 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden ja Lappset Group Oy:n järjestämän Kiimingin urheilukeskuksen alueen suunnittelukilpailun on voittanut Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Teo Rinteen ja Emmiina Taivassalon ehdotus Hilpakka.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden ja Lappset Group Oy:n järjestämän Kiimingin urheilukeskuksen alueen suunnittelukilpailun on voittanut Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Teo Rinteen ja Emmiina Taivassalon ehdotus Hilpakka, joka voitti myös yleisöäänestyksen.

Palkintoraadin mukaan Hilpakka oli visuaalisesti korkeatasoinen, selkeä ja sisälsi hyviä uusia ideoita. Liikuntaympäristönä aluesuunnitelma oli kokonaisvaltainen, vuodenajat ja maisemointi huomioiden. Se sisälsi tarkoin mietityt reitit ja yhteydet sekä monipuolisen liikunnan mahdollistavat, monikäyttöiset ja eri lajeille sopivat tilat, kuten juoksuradan, ylipainehallin sekä tenniskentät. Talviolosuhteista suunnitelmassa oli huomioitu myös hiihto. Suunnitelmassa oli luotu alueelle sen kaipaama oma identiteetti.

Ideakilpailu suunnattiin maisema- ja miljöösuunnittelun sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa ja Virossa. Kilpailuun jätettiin yhteensä 11 kilpailutyötä alan eri oppilaitoksista. Kilpailun tavoitteena oli laatia ideasuunnitelma, joka kehittäisi aluetta kaikenikäisten ympärivuotisena toimintapuistona. 

Lue myös: Kiimingin alueen vedenpaine palautuu normaaliksi sunnuntaihin mennessä

Kilpailut

Uusimmat