Kuva: Fotolia

Entistä useamman ammatin kysynnän arvioidaan kasvavan Pohjois-Pohjanmaalla

29.03.2017 11:49 - Paavo Törmi

Pohjois-Pohjanmaan alueella arvioidaan eri ammattien kysynnän vahvistuvan seuraavan puolen vuoden aikana. Osaajapula kohdentuu hitsaajiin, hotelli- ja ravintola-alan osaajiin, sairaanhoitajiin, lääkäreihin sekä puhtaanapidon ammattilaisiin. Pula ammattiosaajista ennakoidaan edelleen eriytyvän Pohjois-Pohjanmaalla seutukunnittain. Tiedot käyvät ilmi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston juuri julkaisemasta ammattibarometrista.

Oulussa on kysyntää ICT-alan sovelluskehittäjille. Erityisesti haetaan koodaajia ja sovellussuunnittelijoita, joiden löytyminen avoimiin työpaikkoihin arvioidaan vaikeutuvan. Sama ilmiö näkynee niin sanotuissa suorittavan työn ammateissa. Tällaisia ovat erilaiset maanrakennusalan, puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myynnin, metallialan ja puhtaanapitoalan ammatit.
Pohjois-Pohjanmaan alueen eteläisissä seutukunnissa arvioidaan osaajapulan ilmenevän erilaisissa taloushallinnon tehtävissä, tietyissä sosiaali- ja terveysalan ammateissa sekä muun muassa vartijan tehtävissä. Myös kausiluonteisen rakentamisen ja maanrakentamisen osaajien kysyntä kasvaa seuraavan puolen vuoden aikana.

Kilpailut

Uusimmat