Pk-yritysten investointi- ja vientihalut kasvaneet -haasteena hallitusten osaaminen

07.03.2017 09:00 - Jussi Häkkilä

Varsin suuri osa Pohjois-Suomen pienistä ja keskisuurista yrityksistä suunnittelee tai toteuttaa parhaillaan merkittäviä toimenpiteitä toimintansa laajentamiseksi tai kehittämiseksi. Tulokset käyvät ilmi kauppakamarien barometristä. Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Varsin suuri osa Pohjois-Suomen pienistä ja keskisuurista yrityksistä suunnittelee tai toteuttaa parhaillaan merkittäviä toimenpiteitä toimintansa laajentamiseksi tai kehittämiseksi. Yli kolmannes yrityksistä pohtii uuden liiketoiminta-alueen käynnistämistä. Vajaa kolmannes puolestaan harkitsee investointeja ja noin neljännes yritysostoja tai viennin aloittamista.
Koko maan tulokset osoittavat, että pk-yritysten investointi- ja vientihalut ovat nousseet jonkin verran kahden vuoden takaisesta ja selvästi vuoden 2011 tilanteeseen verrattuna. Kyselyn mukaan pk-yritysten tulevaisuuden suunnitelmien toteuttamista saattaa vaikeuttaa niiden hallitusten osaamisen rajallisuus ja hallitusjäsenten vähäinen vaihtuvuus.
Tulokset käyvät ilmi kauppakamarien barometristä, johon vastasi lähes 1 200 pk-yritystä eri puolilta Suomea. Kysely toteutetaan kahden vuoden välein. Pohjois-Suomesta siihen vastasi 140 yritystä.

Kilpailut

Uusimmat