Eniten keksintöilmoituksia tehtiin tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa, 22 kappaletta. Teknillisessä tiedekunnassa ilmoituksia tehtiin 13 sekä biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnassa 10. Viime vuonna Oulun yliopisto lähti patentoimaan seitsemää keksintöä. V
Ari Kettukankaan jututettavana väitöskirjatutkija Usko Huuskonen Oulun yliopistosta.
Sisätautiopin professori, ylilääkäri Janne Hukkasta Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle.
Tulokset käyvät ilmi Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan yhteisestä tutkimuksesta. Kyseessä on ensimmäinen keski-ikäisiin kohdistuva laaja väestötutkimus, jossa käytettiin aktiivisuusmittaria liikkumisen ja unirytmin seuraamiseen.
Ari Kettukankaan jututettavana yhdistyksen puheenjohtaja Tommi Ala-aho.
Maailman johtava teknologiaa edistävä ammatillinen järjestö IEEE on myöntänyt hänelle IEEE Fellow-arvonimen tämän vuoden alusta. Se myönnetään henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti.
Yhteistyössä saksalaisten, norjalaisten ja ruotsalaisten tutkijoiden kanssa ensimmäisessä yhteishankkeessa seurataan avaruusilmaston muuttumista ja ilmakehän rakennetta Sodankylän geofysiikan observatoriosta käsin.
Suomen rokotetutkimuksen lääketieteellinen johtaja, lääketieteen tohtori Mika Rämet on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2023.
Asia ilmenee Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan tutkimuksesta, jossa tutkijat tarkastelivat terveyssuositukset täyttävän fyysisen aktiivisuuden yhteyttä kutsuntaikäisten miesten sosiaalisiin ja kielellisiin vaikeuksiin ja varusmiespalveluskelpoisuuteen.
Tutkimukseen osallistui 5433 Pohjois-Suomen syntymäkohorttiin 1966 kuuluvaa henkilöä, jotka olivat tutkimuksen tekoaikaan 46-vuotiaita.
Säästöpankki Optia lahjoitti myös 150 000 euroa Pohjois-Suomen yritys- ja elinkeinoelämän tulevaisuuden tukemiseksi Lapin yliopistolle.
Oulun yliopiston budjetti hankkeessa on 536 000 € ja hankkeessa tapahtuva kehitystyö tehdään pääasiassa FMT-ryhmän laboratoriossa Nivalassa.
Normaalikoulun lukio siirtyy yliopiston Linnanmaan kampuksen lounaislaidalla sijaitsevaan Ympäristötietotaloon Paavo Havaksen tielle. Normaalikoulun alakoulu siirtyy yläkoulun tontille tuotavaan ns. moduulikouluun ja myös osa yläkoulun toiminnoista siirtyy moduuliväistötiloihin. Suurin osa yläkoulun tiloista on kuitenkin edelleen opetuskäytössä.
Vihjeiden perusteella on saatu arvokasta tietoa siitä, millaisiin paikkoihin raadot kertyvät. Kansalaishavaintoihin perustuvia mittauksia on päästy tekemään noin 230. Havaintoja toivotaan yhä lisää.
Esimerkiksi pirstaloitumattomaksi verrokiksi ajateltu kokovaippaluoti hajosi gelatiinissa ja jätti jälkeensä runsaasti lyijysiruja.