Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto: Ammattilaisten tarve vaihtelee eri puolilla Pohjois-Pohjanmaata

28.09.2016 06:23 - Tommi Hedberg

TE-toimiston mukaan Pohjois-Pohjanmaalla työvoimatarjonnan arvioidaan olevan edelleen monissa eri ammateissa ylitarjonnan puolella – osaajia on enemmän kuin on kysyntää. Osaajapula kohdentuu edelleen perinteisiin ammatteihin, kuten hitsaajiin, hotelli- ja ravintola-alan osaajiin, sairaanhoitajiin, lääkäreihin, fysioterapeutteihin sekä siivous- ja puhtaanapidon ammattilaisiin.

Pohjois-Pohjanmaan alueella työvoimatarjonnan arvioidaan olevan edelleen monissa eri ammateissa ylitarjonnan puolella – osaajia on enemmän kuin on kysyntää. Osaajapula kohdentuu edelleen perinteisiin ammatteihin, kuten hitsaajiin, hotelli- ja ravintola-alan osaajiin, sairaanhoitajiin, lääkäreihin, fysioterapeutteihin sekä siivous- ja puhtaanapidon ammattilaisiin. Pula ammattiosaajista ennakoidaan Pohjois-Pohjanmaalla eriytyvän alueittain entistä vahvemmin. Tiedot käyvät ilmi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston juuri julkaistusta ammattibarometrista.
Ammattibarometrissa arvioidaan ammattien kehitysnäkymiä, työvoiman saatavuusnäkymiä sekä alueellista tilannetta seuraavan puolen vuoden aikana. Uusimman barometrin arvio perustuu syyskuun 2016 tilanteeseen.

Kilpailut

Uusimmat