Outo kala - herkkupala! -kalaruokareseptikilpailun voitto Liperiin

16.09.2016 16:01 - Jussi Häkkilä

Liperiläisen Pentti Juvosen kehittämä marinoitu lahnasalaatti on voittanut Outo kala - herkkupala! -kalareseptikilpailun. Toiseksi sijoittui Camilla Backlin-Björkqvist Korsnäsistä norssinmätileivoksellaan ja kolmanneksi toinen Pentti Juvosen resepti kuhaa sipulikastikkeessa. Reseptikilpailu oli osa Raahessa viime viikolla järjestettyä Pohjoiset arktiset maut -ruokamatkailutapahtumaa, jonka järjesti ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke.     Voittajaresepti: http://www.arcticfla.fi/fi/lahnasalaatti/

Liperiläisen Pentti Juvosen kehittämä marinoitu lahnasalaatti on voittanut Outo kala - herkkupala! -kalareseptikilpailun. Toiseksi sijoittui Camilla Backlin-Björkqvist Korsnäsistä norssinmätileivoksellaan ja kolmanneksi toinen Pentti Juvosen resepti kuhaa sipulikastikkeessa. Kilpailuraadin mukaan marinoitu lahnasalaatti on raikas, monikäyttöinen ja helposti toteutettava resepti, jossa lahnaa käytetään uudella tavalla. Moderni ja monikäyttöinen norssinmätileivos nostaa puolestaan esiin miedon ja keltaisen norssinmädin. Kuhaa sipulikastikkeessa on palkitsemisperustelujen mukaan maukas ja helposti toteutettava isoissa ja pienissä ammattikeittiöissä.
Reseptikilpailu oli osa Raahessa viime viikolla järjestettyä Pohjoiset arktiset maut -ruokamatkailutapahtumaa, jonka järjesti ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke. Hanke kehittää uusia ruokamatkailutuotteita yhdessä pohjoispohjalaisten yrittäjien kanssa.
Kilpailun tavoitteena oli innostaa löytämään tai kehittämään reseptejä vähemmän käytetyistä suomalaisista kalalajeista. Reseptien toivottiin soveltuvan ravintoloiden ja ammattikeittiöiden käyttöön. Kilpailuun lähetettiin 13 lähiraaka-aineita hyödyntävää reseptiä, joissa oli käytetty särkeä, ahventa, lahnaa, haukea, kuhaa ja norssinmätiä.
Kalareseptikilpailun yhteydessä erityismaininnan pitkäjänteisestä ja ennakkoluulottomasta luonnon raaka-aineiden ja tuotteiden käytöstä ja tuotekehityksestä sai Anja Henttunen Vuoton Joutsenesta.

Kilpailut

Uusimmat