Haamuksi Lapin retkeilyreiteille tunkua

14.09.2016 11:24 - Jussi Häkkilä

Haamuretkeilijähakemuksia saapui Metsähallituksen luontopalveluille yli 450. Suuresta määrästä johtuen haamuretkeilijäksi voitiin valita vain osa halukkaista. Metsähallituksen luontopalvelut haki haamuretkeilijöitä tekemään havaintoja Lapin retkeilyreittien merkintöjen toimivuudesta.

Haamuretkeilijähakemuksia saapui Metsähallituksen luontopalveluille yli 450. Suuresta määrästä johtuen haamuretkeilijäksi voitiin valita vain osa halukkaista. Kaikkiin valittuihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Metsähallituksen luontopalvelut haki haamuretkeilijöitä tekemään havaintoja Lapin retkeilyreittien merkintöjen toimivuudesta.
Haamut retkeilevät Lapin retkeilyreiteillä ensi kuun loppuun saakka, jonka jälkeen he raportoivat kokemuksistaan. Kokemuksia hyödynnetään turvallisten ja asiakaslähtöisten retkeilypalvelujen kehittämisessä.

Haamuretkeilyn kehittäminen on osa laajempaa REILA-hankekokonaisuutta, jossa Metsähallituksen luontopalvelut kehittää vapaaehtoistoimintaa ja järjestöyhteistyötä.
REILAssa vahvistetaan maasto- ja ulkoilureittien luotettavuutta mm. suunnittelemalla yhtenäisiä pelastus- ja paikannusmerkintöjä sekä ohjeistamalla turvallisia ja asiakaslähtöisiä maastomerkintöjä.

Kilpailut

Uusimmat