Pk-yritysten lähiajan näkymät jatkuvat positiivisina

14.09.2016 09:22 - Jussi Häkkilä

Suomen pk-yritysten odotukset lähiajan suhdannenäkymistä ovat jatkuneet positiivisina. Koko maan pk-yrityksistä 43 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan ja 11 prosenttia huononevan. Haastateltavana Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä.

Suomen pk-yritysten odotukset lähiajan suhdannenäkymistä ovat jatkuneet positiivisina. Koko maan pk-yrityksistä 43 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan ja 11 prosenttia huononevan. Koko maassa odotukset henkilökunnan määrän osalta ovat myös positiivisemmat kuin keväällä. Koko maan tasolla pk-yritykset näkevät selvästi eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Pahimpina kehittämisen esteinä nähdään yleinen suhdanne- ja taloustilanne, resurssitekijät ja kilpailutilanne.

Myös Keski-Pohjanmaan alueella yleiset suhdannenäkymät ovat kohentuneet. Keski-Pohjanmaan alueen suhdannenäkymät henkilökunnan määrän suhteen ovat hieman positiivisemmat kuin keväällä. 16 prosenttia alueen pk-yritysten edustajista arvioi henkilökunnan määrän olevan vuoden kuluttua tämän hetkistä suurempi ja 11 prosenttia arvioi henkilökunnan määrän olevan pienempi.

Pohjois-Pohjanmaallakin suhdannenäkymiä kuvaava saldoluku on noussut ja henkilökunnan määrän muutosodotukset ovat parantuneet. 26 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan alueen pk-yrityksistä arvioi henkilökunnan määrän olevan vuoden kuluttua tämän hetkistä suurempi.
Lisäksi Pohjois-Pohjanmaalla investointien saldoluku on ensimmäisen kerran viiteen vuoteen   positiivinen. 25 prosenttia yrityksistä ilmoitti kyselyssä investoivansa lisää tulevana vuonna.

Kilpailut

Uusimmat