Erityisavustuksia alueellisiin kalatalouden edistämishankkeisiin

05.09.2016 13:28 - Ari Kettukangas

Avustuksia myönnetään Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan maakuntiin, sekä Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueellisille hankkeille. Avustuksia myönnetään alueellisiin kehittämis-, kokeilu-, koulutus-, selvitys- ja valistushankkeisiin, jotka edistävät kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelua, toimeenpanoa, ohjaamista ja kehittämistä sekä kalastuksenvalvontaa ja kalatalousalan neuvontaa.

Pohjois-Savon ja Lapin ELY-keskusten kalatalousviranomaiset myöntävät erityisavustuksia alueellisiin kalatalouden edistämishankkeisiin vuoden 2016 määrärahoista. Syksyn lisähaun hakuaika alkaa tänään ja ELY-keskukset ottavat hakemuksia vastaan tämän kuun loppuun saakka. Nyt tuettavat hankkeet tulee toteuttaa ja hakea maksuun tämän kuun viimeiseen päivään mennessä. Avustuksia myönnetään Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan maakuntiin, sekä Lapin, Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueellisille hankkeille. Avustuksia myönnetään alueellisiin kehittämis-, kokeilu-, koulutus-, selvitys- ja valistushankkeisiin, jotka edistävät kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelua, toimeenpanoa, ohjaamista ja kehittämistä sekä kalastuksenvalvontaa ja kalatalousalan neuvontaa.

Etusijalla ovat hankkeet, joiden tulokset palvelevat laajasti kalastonhoitomaksun suorittaneita sekä hankkeet, jotka edistävät valtakunnallisen kalatiestrategian, lajikohtaisten hoito-ohjelmien ja strategioiden asianomaisen ELY-keskuksen vapaa-ajankalastusstrategian tai kalataloushallinnon strategian tavoitteita.

Kilpailut

Uusimmat