Oulun Linnansaaren väkivaltatekojen tutkinta jatkunut tiiviinä

20.08.2016 13:53 - Joonas Hepola

Oulun poliisilaitoksen nuorisorikosryhmä on suorittanut tiiviisti esitutkintaa Oulun Linnasaaressa aamuyöllä 31.heinäkuuta tapahtuneiden väkivallan tekojen osalta. Rikosten tutkinta jatkuu edelleen ja ne tullaan saattamaan syyteharkintaan syksyn aikana.

Ensimmäinen väkivaltateko kohdistui 20-vuotiaaseen Oulussa vierailulla olleeseen mieheen. Hänet pahoinpideltiin ja hänen omaisuuttaan anastettiin. Toinen väkivaltateko kohdistui 15-vuotiaaseen nuoreen poikaan. Poika ei ole oululainen. Väkivallan jälkeen poika raahattiin rantaan ja tiputettiin veteen.

Osa epäillyistä on epäiltynä molemmista rikoksista.

Kaikkiaan tähän mennessä on kuulusteltu epäiltynä 17 miestä. Kiinniotettuna on ollut kahdeksan. Epäillyt ovat olleet esitutkinnan aikana pääosin yhteistyöhaluisia. Ketään ei ole esitetty vangittavaksi esitutkinnan aikana. Suurimmalla osalla epäillyistä ei ole merkittävää rikoshistoriaa. Epäillyt ovat yhtä lukuun ottamatta 15–18 -vuotiaita.

Heistä yksi on ulkomaalainen ja muut ovat suomalaisia ja oululaisia. Kukaan heistä ei ole muuttanut Suomeen viime vuosien aikana ja osa heistä on kantasuomalaisia. Epäiltyjen joukossa on myös suomalaisia vähemmistöryhmään kuuluvia henkilöitä.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on esiintynyt tietoa, että epäillyt olisivat ulkomaalaisia tai ulkomaalaistaustaisia. Tämä johtuu siitä, että osa epäillyistä voi ulkonäkönsä puolesta vaikuttaa ulkomaalaiselta.Epäiltyjen lisäksi esitutkinnassa on kuultu lukuisia todistajia sekä suoritettu muuta tutkintaa.

Poliisi kiittää kansalaisia vihjeistä.

Kilpailut

Uusimmat