Hirvieläinten pyyntilupia edellisvuotta enemmän

15.08.2016 12:23 - Paavo Törmi

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan metsästyskauden hirvieläinten pyyntiluvat. Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä noin 41 722 pyyntilupaa hirvelle, 29 030 valkohäntäpeuralle, 153 kuusipeuralle ja 19 metsäpeuralle. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.


Hirville myönnettiin tänä vuonna noin 11,5 prosenttia enemmän pyyntilupia kuin viime vuonna. Valkohäntäpeurojen pyyntilupamäärä puolestaan on noin 12,5 prosenttia suurempi kuin edelliskaudella. Viime syksyn metsästyksessä saatiin saaliiksi noin 44 000 hirveä ja noin 26 600 valkohäntäpeuraa.
Hirven pyyntilupamäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna selvimmin Pohjois-Suomessa Kainuun, Lapin ja Oulun alueilla. Rannikko-Pohjanmaalla lupamäärä kasvoi myös selvästi, mutta muutoin Pohjanmaalla lupamäärä hieman pienentyi edellisestä vuodesta. Voimakkaimmin hirven pyyntilupamäärä pienentyi Pohjois-Karjalassa.
Maa- ja metsätalousministeriö on valmistellut esityksen metsästysasetuksen muuttamisesta. Merkittävin esitetty uudistus on hirvenmetsästyksen alun siirtäminen suurimmassa osassa maata myöhemmäksi lokakuun toiseen lauantaihin. Lisäksi Ylä-Lapin aikaistettua hirvenmetsästystä laajennettaisiin Keski-Lapin alueelle.

Kilpailut

Uusimmat