Tasavallan presidentti myönsi kolme hengenpelastusmitalia Oulun alueelle

20.06.2016 11:56 - Ari Kettukangas

Tunnustuksen ihmishengen pelastamisesta saa Jaana Johanna Kilpeläinen Kempeleestä, Heikki Niemelä Oulusta ja Petri Pauli Lehenkari Oulusta. Mitalit luovutetaan keskiviikkona.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt hengenpelastusmitalin kolmelle Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueella asuvalle henkilölle. Tunnustuksen ihmishengen pelastamisesta saa Jaana Johanna Kilpeläinen Kempeleestä, Heikki Niemelä Oulusta ja Petri Pauli Lehenkari Oulusta.
Jaana Kilpeläinen pelasti henkilön tulipalosta. Hän toimi erittäin rohkeasti mennessään palavan rakennuksen sisälle etsimään talon sisällä olevia ihmisiä. Heikki Niemelä pelasti henkilön itsetuhosta. Niemelä toimi erittäin rohkeasti ja nopeasti uskallettuaan hypätä voimakkaasti virtaavaan, kylmään virtaan pelastamaan henkilöä.  Niemelä asetti myös oman henkensä vaaralle ja kylmettyi pelastustehtävässä. Hän myös hallitsi samalla tilanteen ohjaamisen avun saamiseksi. Petri Lehenkari pelasti henkilön avannosta. Lehenkari toimi erittäin rohkeasti ja oman henkensä vaarantaen juostessaan avantoa kohti pelastamaan henkilöä, pudoten itsekin avantoon.

Kilpailut

Uusimmat