Oulunkaaren toteuttamalle Kehittäminen kuuluu kaikille -toimintamallille valtakunnallinen TERVE-SOS-palkinto

19.05.2016 10:30 - Jussi Häkkilä

Oulunkaaren kuntayhtymän toteuttama Kehittäminen kuuluu kaikille -toimintamalli on palkittu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisella TERVE-SOS-palkinnolla. Toimintamallin vaikutukset ovat olleet Oulunkaarella toiminnallisesti ja taloudellisesti merkittäviä. Johto tukee vahvasti kehittämistä ja kannustaa asiakaslähtöisiin kokeiluihin. Työntekijöiden mukaan hyvät ideat jaetaan työkavereiden kesken ja tiimit etsivät aktiivisesti tapoja tehdä työtä entistä paremmin ja asiakaslähtöisemmin.   Kuva: Kuivaniemen hoivakotia kehitettiin muutosmuotoilun keinoin. Ammattimuotoilijoiden työstä innostuneena myös monet paikalliset toimijat lähtivät mukaan kehittämään esimerkiksi pihan taikapuutarhaa.

Oulunkaaren kuntayhtymän toteuttama Kehittäminen kuuluu kaikille -toimintamalli on palkittu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen valtakunnallisella TERVE-SOS-palkinnolla. Toimintamallin vaikutukset ovat olleet Oulunkaarella toiminnallisesti ja taloudellisesti merkittäviä. Johto tukee vahvasti kehittämistä ja kannustaa asiakaslähtöisiin kokeiluihin. Työntekijöiden mukaan hyvät ideat jaetaan työkavereiden kesken ja tiimit etsivät aktiivisesti tapoja tehdä työtä entistä paremmin ja asiakaslähtöisemmin. Arviointiraati piti tärkeänä, että Oulunkaaren kehittämisinto näkyy erityisesti siellä, missä varsinainen asiakkaalle näkyvä muutos tapahtuu eli arkipäiväisessä asiakkaan kohtaamisessa. Oulunkaari voitti myös kilpailun yleisöäänestyksen.
Palkinto luovutettiin tänään Seinäjoella pidetyillä TERVE-SOS-päivillä. TERVE-SOS-palkinto on tunnustus innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle, joka edistää tämän vuoden valtakunnallista teemaa Hyvinvoinnin uusi maailma.
Jaetun toisen palkinnon saivat Kaarinan kaupungin toteuttama Ikäihmisten yhteisöllinen perhehoito sekä Pesäpuu ry:n SISUKAS-malli sijoitettujen lasten koulunkäynnin tueksi. Kilpailuun osallistui yhteensä 26 sosiaali- ja terveyspalvelujen toimijaa.

Kilpailut

Uusimmat