Oulussa Isokatu muuttuu kaksisuuntaiseksi Pakkahuoneenkadun ja Linnankadun välillä

25.06.2015 12:17 - Tommi Hedberg

Isonkadun liikenne välillä Pakkahuoneenkatu – Linnankatu muuttuu kaksisuuntaiseksi ensi tiistaista alkaen. Tarvittavat liikenteenohjausta koskevat muutokset tehdään edellisenä yönä. Muutos on pysyvä ja jatkoa viime syksynä tehdyille järjestelyille, jolloin läpikulku Saaristonkadulta Pakkahuoneenkadulle katkaistiin.

Isonkadun kaksisuuntaistamisella turvataan sujuva pääsy kadun varressa oleville kiinteistöille ja luodaan laajemmin edellytyksiä keskustan kävely- ja pyöräily-ympäristön sekä keskustan saavutettavuuden parantamiselle. Kaksisuuntaistaminen selkeyttää keskustan liikennettä, kun kiinteistöille päästään pääkaduilta nykyistä johdonmukaisemmin.
Autoilijoille kaksisuuntaistaminen näkyy Kajaaninkadun ja Linnankadun liittymissä kaistajärjestelyinä ja liikennevalojen ajoitusmuutoksina sekä liikennemerkkimuutoksina. Lisäksi Pakkahuoneenkatu – Linnankatu ‑väliltä poistuu kadun itäreunan pysäköinti, noin 20 paikkaa. Katujen reunakivijärjestelyihin tai muihin rakenteisiin ei tule muutoksia. Isonkadun rakentaminen jatkuu välillä Saaristonkatu – Pakkahuoneenkatu ja Kauppurienkadun välillä Uusikatu – Isokatu. Kävelyalueen laajennus valmistuu syksyllä.

Kilpailut

Uusimmat