Vauvasurmaajalle elinkautinen

15.06.2015 14:52 - Marja Ollakka

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomionsa vuosi sitten paljastuneesta vauvasurmajutussa, kertoo sanomalehti Kaleva. Käräjäoikeus katsoi, että 36-vuotias oululaisnainen on syyllinen viiteen murhaan ja viiteen hautarauhan rikkomiseen. Käräjäoikeus on langettanut naiselle elinkautisen vankeusrangaistuksen. Nainen murhasi viisi vastasyntynyttä vauvaansa vuosina 2005-2013. Hän synnytti yksinään kaksi poikavauvaa ja kolme tyttövauvaa, jotka hän jätti vaille lämpöä ja hoitoa. Oikeuslääketieteellisten tutkimusten mukaan vauvat elivät 1-4 vuorokautta.

Oulun käräjäoikeuden mukaan oululaisnainen suunnitteli vauvojensa synnyttämistä sekä surmaamista ja piilottamista tai hävittämistä niin, ettei kukaan tule tietoiseksi vauvan synnyttämisestä yhtä vauvaa lukuunottamatta.

Lasten ruumiit löytyivät Oulun Heinäpäässä sijaitsevasta kellarikomerosta kesäkuussa 2014. Käräjäoikeuden mukaan nainen käsitteli vauvojen ruumiita pahennusta herättävällä tavalla. Tästä syystä se tuomitsi hänet myös viidestä hautarauhan rikkomisesta.
Tuomitulle kevään aikana tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa.

Kilpailut

Uusimmat