Mopopoika pakoili poliisia Haapajärvellä

06.06.2015 09:08 - Tommi Hedberg

16-vuotias poika aiheutti takaa-ajon laittomalla mopolla Haapajärvellä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Poliisi yritti pysäyttää Haapajärven keskustassa hieman ennen yhtä yöllä valotonta ja kilvetöntä mopoa. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysäytysmerkkiä, vaan lähti pakenemaan poliisia ympäri keskustaa käyttäen kovimmillaan 40 km/h rajoitusalueella n. 70 km/h nopeutta. Takaa-ajo kesti vajaan kymmenen minuuttia ja sen aikana mopo käytti välillä vastaantulevien kaistaa sekä ylitti useamman tien vauhdilla huolimatta omasta väistämisvelvollisuudestaan. Poliisi tavoitti lopulta mopoilijan rautatieaseman läheisyydestä, jolloin kuljettajaksi selvisi paikallinen 16-vuotias poika. Kyydissä hänellä oli 14-vuotias tyttö. Mopo oli poistettu rekisteristä ja oli vakuuttamaton. Lisäksi poliisin koeajossa mopo kulki niin kovaa, että se katsottiin kevytmoottoripyöräksi. Valovikojen lisäksi ajoneuvon takajarru oli tehoton.
Kuljettaja määrättiin välittömästi ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja kolmena ajoneuvorikkomuksena. Tapauksesta ilmoitetaan myös lastensuojeluun.

Lisäksi Haapajärvellä jäi kiinni rattijuoppo perjantai-iltana. Poliisi pysäytti 21 aikaan keskustassa epävarmasti liikkuneen henkilöauton. Sen kuljettajana toiminut keski-ikäinen mies puhalsi kolmen promillen lukemat. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Kilpailut

Uusimmat