Oulu panostaa vahvasti terveysteknologiaan omahoidossa

25.02.2015 08:45 - Tommi Hedberg

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut panostavat vahvasti uusimman teknologian hyödyntämiseen terveydenhuollossa. Vuodesta 2007 kehitetyllä sähköisellä omahoitopalvelulla on jo lähes 70 000 rekisteröitynyttä käyttäjää Oulussa, ja sähköiset omahoitoratkaisut ovat sittemmin levinneet myös muualle Suomeen.
Oulun kaupunki on panostanut erityisesti yhteistyöhön hyvinvointialalla toimivien yritysten kanssa. Viime vuonna Oulu aloitti Sitran rahoittaman hankkeen yhteistyössä Otometri Oy:n kanssa. Otometri on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu korvatulehdusmittari, jonka avulla perheet voivat itse mitata lastensa korvatulehdustilannetta.
Ikäihmisten kotihoitoa kehitetään Oulussa erityisen voimakkaasti. Terveysteknologiaa hyödynnetään parhaillaan etähoivakokeilussa, jossa kotihoidon asiakkaan kotiympäristöstä tehdään älykäs päättelysääntöjä hyödyntävien antureiden avulla. Etähoidon järjestelmä reagoi, mikäli asiakas esimerkiksi poistuu pitkäksi aikaa keskellä yötä ulos. Oulu on myös mukana EU:n rahoittamassa SILVER-hankkeessa, jossa etsitään robotiikan ratkaisuja ikäihmisten kotihoidon tueksi. Hanke toteutetaan ensimmäistä kertaa Euroopassa kolmivaiheisella esikaupallisellahankintamenettelyllä, ja on tällä hetkellä toisessa vaiheessa, jossa prototyyppejä testataan.
Oululla on valtakunnallinen vetovastuu Tekesin rahoittamasta INKA (Innovatiiviset Kaupungit) Tulevaisuuden terveys -kokonaisuudesta, jossa kehitetään uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja terveysteknologian ympärille.

Kilpailut

Uusimmat