Kemin LumiLinna avautuu viikonloppuna

16.01.2019 08:25 - Marja Ollakka

Kemin LumiLinnan teemana on tänä vuonna Kummituslinna ja pian valmistuva ympärivuotinen LumiLinna puolestaan rakentuu Satulinnaksi. Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä.

Kemiin on rakennettu näyttäviä lumen ja jään taideteoksia sisältäviä linnoja ja vuodesta 1996. Tulevana viikonloppuna avautuu jälleen uusi linna ja pian valmistuu myös ympärivuotinen LumiLinna.

Kuuluisa LumiRavintola muuttaa muotoaan, kun talvella ulkolinnaan rakentuu SnowCafè, jossa mahtuu kahvittelemaan noin 50 asiakasta kerrallaan. Ympäri vuoden tästä lähtien on avoinna myös IceRestaurant365, jonne mahtuu vuoden jokaisena sesonkina 74 ihmistä ruokailemaan -5 C asteisessa taideteoksessa. Tämän ympäri vuoden avoinna olevan elämyksellisen SnowExperience365 -kylmätilan teema on Satulinna. Tämän vuoden teema ulkotilaan valmistuvalla linnalla on Kummituslinna.

Kemin Lumilinna-alue on kokenut suuren muutoksen viimeisen vuoden aikana. Ympärivuotista matkailua on kehitetty ja siihen tullaan panostamaan entistä enemmän. Tälle talvelle avattu SnowExperience365 toimii uuden helmikuussa avattavan LumiLinna-alueen päärakennuksen sisällä. Lumilinna-alueelle on tulossa paljon niin paikallisia kuin matkailijoita palvelevia ravintola-, hyvinvointi- ja ohjelmapalveluita ja päänähtävyys on tietenkin pääosin jäästä tehty kylmän ja jään elämys. Osa palveluista avautuu helmikuussa, osa myöhemmin talven ja kevään aikana. Saman katon alle muuttaa myös Kemin Matkailu Oy:n myyntitoimisto.

Kilpailut

Uusimmat