Kuva: Sami Muhonen / Lavatanssifestarit

Lavatanssifestareille luvassa jatkoa 2023

14.09.2022 14:40 - Mika Kuki

Tämän vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Lavatanssifestarit saa jatkoa myös ensi vuonna. 25.-26.8.2023 Himoksella tapahtuman tähtinä loistavat Antti Ahopelto & Etiketti, Heidi Pakarinen & Karavaani, Taikakuu, Kaiho, Hurma ja Sinitaivas. Radio Pooki on tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Suomen suurimmaksi lavatanssimusiikin ympärille rakentuvaksi tapahtumaksi tähtäävä Lavatanssifestarit-tapahtuma tanssittiin ensimmäistä kertaa Himoksella elokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-27.8.2022. Tapahtuma keräsi 2200 kävijää kahden päivän aikana. Artistien ja lipun ostaneiden tanssinharrastajien mukaan tämän kaltaista tapahtumaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Parintuhannen neliön kokoinen tanssilattia, tapahtumapaikka ja järjestelyt keräsivät runsaasti kiitosta niin kävijöiltä kuin artisteiltakin.

Neitoset viihdytti ensimmäisillä Lavatanssifestareilla Himoksella elokuussa 2022. (kuva: Sami Muhonen / Lavatanssifestarit)

Himos Parkiin rakentuva Lavatanssifestarit-tapahtuma on lajissaan ainutlaatuinen. Yhdessä kotimaisten tanssiyhtyeiden sekä aktiivisten tanssin harrastajien kanssa ideoitu tapahtuma tarjoaa kaksi päivää tanssin ja lavatanssimusiikin hurmaa. Tanssit pyörähdellään livemusiikin tahtiin Himoksella Pohjoismaiden suurimmassa tapahtumateltassa, johon rakennetaan 2000 m2 kokoinen tanssilattia. Tanssimisen ystäville tarjotaan myös lavatanssiopetusta, karaokea sekä ehtaa festarifiilistä. Tanssimusiikki soi kumpanakin päivänä aamuyön tunteihin asti.

Taikakuu pistää yleisön tanssin pauloihin myös ensi vuoden Lavatanssifestareilla. (kuva: Sami Muhonen / Lavatanssifestarit)

- Lavatanssifestarit 2022 -tapahtuma hersytti paljon positiivista ja myös rakentavaa palautetta. Etenkin hakuvuoroihin tullaan kiinnittämään ensi vuonna tarkempaa huomiota. Tapahtumassa otetaan kokeiluun myös ”bussipysäkki”-käytäntö, joka tarkoittaa, että kaikki halukkaat pääsevät vuorollaan tanssimaan. Näin pyrimme varmistamaan, että parittomatkin pääsevät parketille, kertoo tapahtuman idean keksinyt Timo Kangastie.

Myös tanssikansan kestosuosikki Sinitaivas nähdään Himoksella jälleen vuoden 2023 Lavatanssifestareilla. (kuva: Sami Muhonen / Lavatanssifestarit)

Yhteistyössä Tanssikurssit.fi ja Radio Pooki

Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Radio Pooki. Tanssikurssit.fi on molempina festaripäivinä mukana koordinoimassa laadukasta tanssiopetusta. Koko Lavatanssifestarit-tapahtuma on K-18.

- Himos tarjoaa täydellisen paikan Lavatanssifestareiden järjestämiseen. Alueelta löytyy sadoittain mökkejä, tapahtumateltassa riittää kokoa ja säänsuojaa tanssijoille ja artisteille. Riemu-rakennuksen päädystä löytyy riittävästi vesivessoja tapahtumakävijöitä varten ja karavaanipaikkojakin saadaan aivan tapahtuma-alueen kylkeen, toteaa tapahtuman tuottaja Jukka Tallgren Ilmiö-tuotanto Oy:stä.

(kuva: Pete Aarre-Ahtio)

Ensi vuonna esiintyjäkaartiin liittyvä Heidi Pakarinen odottaa innolla tulevaa tapahtumaa.

- On upeaa, että Lavatanssifestarit viihdyttää jälleen kesällä 2023! Kuulin, että ensimmäiset festarit oli järjestetty hienosti, siellä oli ollut tanssin- ja musiikinrakastajien hyvä olla. On suuri ilo saada olla mukana Lavatanssifestareilla ensi kesänä! Muutoinkin ensi vuosi on merkittävä, tuleehan kohdallani Tangokuningatar-matkaa 10 vuotta täyteen, Pakarinen iloitsee.

Pakarisen mukaan se, mikä lavatansseista ja tanssikulttuurin ylläpitämisestä juuri Lavatanssifestareiden muodossa tekee äärimmäisen merkittävää on yhteinen intohimo. Se, että kokee rakkauden elävän musiikin äärellä samanhenkisten kanssa.

- Että saa olla yhdessä, tuntea toisen ihmisen, kosketus, musiikin voima, tanssi ja yhdessä luotu riemu. Odotan kovasti kohtaavani lavatanssin nälkäisiä ensi kesän Lavatanssifestareilla, ja uskonpa, että piipahdan itsekin siellä tanssiparketin puolella, on tanssi vaan niin ihanaa, tunnelmoi Pakarinen.

Kilpailut

Uusimmat