Kuva: AOP

Poliisin tehovalvonnassa jaettiin paljon ylinopeussakkoja

29.01.2024 16:45 - Marja Ollakka

Oulun poliisilaitos valvoi työmatkaliikennettä tehostetusti viime viikolla maanantaista perjantaihin. Viisipäiväisen tehovalvonnan aikana poliisi kirjasi yhteensä 95 sakkoa ja 45 liikennevirhemaksua Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisi valvoi tehostetusti aamuista työmatkaliikennettä viime viikolla. Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla poliisi kirjasi viiden päivän aikana yhteensä 95 sakkoa ja 45 liikennevirhemaksua. Ajokieltoon joutui yhteensä seitsemän kuljettajaa, joista kolme oli alle 25-vuotiaita. Vakavaa piittaamattomuutta osoittavia kuljettajia poliisi tapasi kolme, ja heistä kaksi oli alle 25-vuotiaita. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta poliisi teki yhden ilmoituksen.

Suurimpaan osaan sakoista ja liikennevirhemaksuista oli syynä ylinopeuden ajaminen. Poliisi kehottaa kuljettajia lähtemään ajoissa liikkeelle, jotta he ehtivät perille ajamatta ylinopeutta:

Ajomatkaa varten on syytä varata tavallistakin enemmän aikaa, jos keli on huono. Jos on lähdössä heti aamulla ajamaan, kannattaa siis illalla vilkaista sääennustetta.

Kilpailut

Uusimmat