Kuva: Nallikari Seaside Oy

Nallikari Lomakylä sai rakennusluvan uudelle matkailurakennukselle

14.04.2022 10:58 - Joonas Hepola

Nallikarin rantaan suunniteltu matkailurakennus sai rakennusluvan. Hankkeen on määrä kehittää koko aluetta vetovoimaisena virkistys- ja lomakohteena.

Nallikari Lomakylän suunnitelmissa on rakentaa Nallikarin rantaan rakennus, johon tulee matkailun ja vapaa-ajan palveluille sopivia liiketiloja sekä parikymmentä lomahuoneistoa. Tiloja tulee esimerkiksi ravintolalle, välinevuokraukselle, ohjelmapalveluille sekä yleisille wc- ja suihkutiloille yhteensä noin 1500 neliötä kolmeen kerrokseen. Tälle rakentamiselle varattu tontti sijaitsee Nallikari Lomakylän ja Nallikari Rantatien välisellä P-alueella.

– Alakertaan tulevat toiminnot, kuten ravintolan terassi, ja kaikkien huoneistojen parvekkeet ovat merelle päin. Koska meri on ihan vieressä, tulee näkymät olemaan huikeat. Rakennuksen ja rannan välissä ei ole mitään maiseman esteenä, rannalla on vain monille tutut ja tärkeät maamerkit, kuten Majakka -näköalatorni ja turkoosinsiniset uimakopit. Esteetön näkymä siis sekä auringonlaskun kuin revontultenkin katseluun, Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walter kertoo tiedotteessa.

 Rakennusluvan myöntämisen jälkeen Nallikari Lomakylä pyytää tarjouksia urakasta ja käy rahoitusneuvottelut. Lopullisiin suunnitelmiin vaikuttaa se, millaiset rakennuskustannukset ovat ja mitä niiden puitteissa on liiketaloudellisesti järkevää tehdä. – Jos kaikki menee kuten toivomme, niin tilat ovat valmiina vuoden 2024 kesäsesongille, Walter sanoo.

Kilpailut

Uusimmat