Uusimmat
Suosituimmat

Janne Erkkilä: Tähän asti ja eteenpäin Raahessa Galleria Myötätuulessa

04.11.2021 09:28 - Jussi Häkkilä

Janne Erkkilää haastattelee Jussi Häkkilä.

Galleria Myötätuulessa Raahessa on esillä tämän kuun ajan Janne Erkkilän töitä otsikolla Tähän asti ja eteenpäin. Näyttely jatkaa siitä, mihin Janne Erkkilän Tähän asti-retrospektiivinäyttely Galleria Myötätuulessa talvella 2020 jäi, kun koronarajoitukset katkaisivat näyttelyn. Tähän asti oli poikkileikkaus nuoren kuvataiteilijan tuotannosta ja nyt näytillä on tiivistetty otanta tuosta poikkileikkauksesta täydennettynä uudella tuotannolla.

Pääsääntöisesti Janne Erkkilä maalaa akryyleillä, yhdistellen tarkkaa sivellintyöskentelyä ja roiskintatekniikoita. Korona-aikana hän on tutkinut luonnonvärejä ja tulkinnut luonnon prosesseja maalaten paperille luonnosta keräämistään kasveista ja sienistä valmistamillaan väreillä.

Kuopiolaissyntyinen taiteen maisteri asuu Oulussa. Erkkilä on opiskellut vuoden myös Sheffield Hallam Universityssä Englannissa. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin vuodesta 2006 lähtien ja vuonna 2013 oli ensimmäinen soolonäyttely Rovaniemellä. Lisäksi töitä on ollut esillä Helsingissä, Lontoossa, Haagissa ja Montrealissa järjestetyissä ryhmänäyttelyissä.

Lue myös: Tutkimusmatka itseeni -Sanna Jauhiaisen akryylimaalauksia Pyhäjoen kirjastossa

Uusimmat
Suosituimmat