Uusimmat
Suosituimmat

Kissanäyttely Kempeleessä

05.07.2019 10:45 - Jussi Häkkilä

Pohjoinen Rotukissayhdistys ry:n puheenjohtaja, näyttelypäällikkö Riikka Turpeista haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjoinen Rotukissayhdistys ry juhlii viikonloppuna neljännesvuosisataista taivaltaan Suomen pohjoisimpana näyttelyjärjestäjänä järjestämällä kansainvälisen rotukissanäyttelyn Kempeleen Zemppi Areenalla. Kumpanakin päivänä on erillinen kaikkien rotujen näyttely.

Yhdistyksen 25-vuotisjuhlanäyttelyyn osallistuu lähes 400 kissaa ja  näyttelyssä on esillä 36 kissarotua. Kissoja arvostelee kymmenen tuomaria kuudesta eri maasta ja näytteilleasettajia saapuu Suomen lisäksi ainakin Ruotsista ja Norjasta. Kumpikin päivä päättyy paneeliin, jossa valitaan koko näyttelyn parhaat kissat. Lauantaina valitaan myös POROK 25 Best in Show ja Best of Best -kissat, johon vain yhdistyksen jäsenten kissat voivat osallistua. Näyttely on avoinna kissoista kiinnostuneille molempina päivinä klo 10-16.
 
Yhdistyksen tarkoitus on jakaa kissatietoutta. Näyttelyiden lisäksi yhdistys järjestää erilaisia kursseja, näyttelymatkoja ja järjestää keräyksiä kodittomien kissojen auttamiseksi.

Lue myös: Kolme päivää puussa värjötellyt kissa pelastettiin vapaaehtoisten ja palokunnan avulla Raahessa - katso video!

Uusimmat
Suosituimmat