Uusimmat
Suosituimmat

Wilson Kirwalla monta rautaa tulessa

22.02.2018 09:44 - Jussi Häkkilä

Entinen keskimatkojen juoksija Wilson Kirwa vieraili eilen Raahessa lukion kansainvälisyystiimin kutsusta. Häntä kävi jututtamassa Jussi Häkkilä.

Entinen keskimatkojen juoksija Wilson Kirwa vieraili eilen Raahessa lukion kansainvälisyystiimin kutsusta. Päivän aikana kuultiin kolme luentoa hänen saapumisestaan Suomeen ja sopeutumisesta. Wilson Kirwa voitti urheilu-uransa aikana yhteensä 27 suomenmestaruusmitalia, joista kahdeksan kultaa. Hän muutti Keniasta Suomeen 1997 ja aloitti samana vuonna juoksijan uransa. Porin Tarmo haki hänelle oleskelulupaa, Suomeen jäämistä puolsi opiskelupaikka Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.
Vuonna 2004 hän sai Suomen kansalaisuuden, kaksi vuotta myöhemmin hän valmistui Pajulahden urheiluopistosta valmentajaksi ja asuu nyt Lahdessa. Vuonna 2008 Wilson Kirwa valittiin vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Lisäksi hän on kirjoittanut kirjoja, toimii kotimaansa elinolojen kohentamiseksi suomalaisyritysten kanssa, ja onpa hänellä ihan ikioma kahvimerkkikin! Ja puhhuu ku ruuneperi!

Lue myös: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän viime vuosi sujui hyvin

Uusimmat
Suosituimmat