Uusimmat
Suosituimmat

Ilmaista ja edullista joukkoliikennettä Liikkujan viikolla

18.09.2017 10:42 - Jussi Häkkilä

Useat kaupungit tarjoavat tällä viikolla vietettävällä Liikkujan viikolla joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Asiantuntija Taneli Varista Motivasta haastattelee Jussi Häkkilä.

Useat kaupungit tarjoavat tällä viikolla vietettävällä Liikkujan viikolla joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Lisäksi luvassa on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa, kuten erilaisia viisaan liikkumisen toritapahtumia ja pyöräilyaamiaisia. Esimerkiksi Oulussa järjestetään kuvakilpailu, jossa on palkintona lippuja joukkoliikenteeseen.
Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia ja edistävät viisasta liikkumista erilaisilla pysyvillä toimilla, kuten parantamalla kevyen liikenteen väyliä. Liikkujan viikolla kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan. Tämän vuoden Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Viikon aikana keskitytään erityisesti jakamistalouden mahdollisuuksiin ja esitellään erilaisia yhteiskäyttöisyyttä lisääviä palveluita ja toimintamalleja. Viikko huipentuu perjantaina järjestettävään valtakunnalliseen Auton vapaapäivään.

Lue myös: Liikkujan viikko käynnistyi

Uusimmat
Suosituimmat