Uusimmat
Suosituimmat

Oulun koronatilanne vaikuttaa edelleen huolestuttavalta – "Tämä viikko on tulossa hyvin samankaltaiseksi kuin viime viikko"

28.10.2020 14:59 - Nelli Salomäki

Viime viikolla Oulussa todettiin moninkertainen määrä koronatartuntoja aiempiin viikkoihin verrattuna. Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan alkuviikko näytti ensin rauhallisemmalta, mutta tämän päivän tietojen valossa on valjennut, että tämä viikko on tulossa hyvin samankaltaiseksi kuin viime viikko.

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi Ouluun annettiin eilen uusia suosituksia seuraavien kahden viikon ajalle. Maskin käyttöä suositellaan nyt kaikissa julkisissa tiloissa, ja yli 20 hengen yksityisiä kokoontumisia suositellaan välttämään. Mäkitalon mukaan tänä iltana on tarkoitus keskustella urheiluseurojen kanssa keinoista, joilla taudin etenemistä ryhmäurheiluharrastuksissa voitaisiin ehkäistä paremmin.

Mäkitalo muistuttaa, että maskeista huolimatta etäisyyksien pitäminen on tärkeää. Hän painottaa myös, että uusissa suosituksissa annettiin erittäin hyvä käytännön ohje riskiryhmien suojelemiseksi. Jos olet ollut viimeisen kymmenen päivän aikana koronalle altistavassa toiminnassa, kuten ryhmäharrastuksissa tai ravintoloissa ilman maskia, pidä kymmenen päivän tauko riskiryhmien luona vierailusta.

Uusimmat
Suosituimmat