Uusimmat
Suosituimmat

Kemin kaupunginteatteri on edelleen evakossa: "Odotellaan poliittisia päätöksiä loppusijoituspaikasta"

15.10.2020 10:45 - Nelli Salomäki

Kemin kaupunginteatteri joutui kaksi vuotta sitten lähtemään tiloistaan evakkoon Kemin kulttuurikeskuksen pahentuneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Vastoinkäymisistä huolimatta huomenna päästään nauttimaan ensi-illan huumasta Kemin Pirtin tiloissa.

Lauantaina ensi-iltansa saava Kaikki tai ei mitään -esitys koostuu kolmesta uudesta lyhytnäytelmästä, joiden käsikirjoitukset perustuvat saman kirjailijan teksteihin. Kaikissa näytelmissä on eri ohjaaja. Teatterinjohtaja Sarianne Paasosen mukaan jokainen näytelmä käsittelee jollain tavalla valtaa ja sen väärinkäyttämistä.

Väliaikaiset tilat ovat pienemmät kuin Kemin kulttuurikeskuksen tilat, mikä on vaikuttanut myös teatterin ohjelmistoon. Pienemmät katsomot ja näyttämöt mahdollistavat Paasosen mukaan sellaisten tuotantojen tekemisen, joiden tekeminen isolla näyttämöllä olisi ollut isompi taloudellinen riski. Pienten tilojen etu on myös se, että katsojat pääsevät seuraamaan esitystä lähempää. Haasteita kuitenkin tuottaa Paasosen mukaan esimerkiksi se, ettei lavasteita ole mahdollista vaihtaa kesken esityksen, koska varastotilaa ei ole riittävästi. 

KUVA: Nina Susi (kuvassa: Sirpa Filppa ja Johanna Ahonen)

Uusimmat
Suosituimmat