Uusimmat
Suosituimmat

Tornio ja Haaparanta järjestävät yhteisen rautatiesillan 100-vuotisjuhlan

01.10.2019 08:52 - Marja Ollakka

Tornio ja Haaparanta järjestävät yhteisen rautatiesillan 100-vuotisjuhlan keskiviikkona. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli matkailukoordinaattori Sisko Kalliokoski.

Tornio–Haparanda -rautatiesilta rakennettiin ensimmäisen maailmansodan aikana vuosina 1914–1919, ja vihittiin käyttöön 6. lokakuuta 1919. Tänä vuonna silta täyttää 100 vuotta. Rautatiesillalla on ollut suuri historiallinen merkitys, ja niinpä Tornion ja Haaparannan kaupungit haluavat yhdessä juhlistaa sillan satavuotispäivää. Rautatiesillalla on tärkeä rooli myös tulevaisuudessa uutta Silkkitietä ja kestäviä kuljetusratkaisuja suunniteltaessa.

Tornio ja Haaparanta järjestävät yhteisen Rautatiesilta 100 vuotta -juhlan keskiviikkona 2.10. Tornion ja Haaparannan kaupunkien koululaisille järjestetään aamupäivän aikana lättähattuajeluja. Ajeluilla lapset saavat kokea historiallisia tapahtumia teatterin keinoin, kun tullimiehet tarkastavat passit, ja salakuljettaja ja sotalapset matkustavat junan kyydissä. Junassa on myös oppaat.

Lättähattuajeluja järjestetään myös yleisölle sekä kongressivieraille, joita on kaksoiskaupungissa 2.–3. lokakuuta järjestettävän kansainvälisen On the Border – Sustainable Transportation and Mobility -kongressin ansiosta.

Iltaohjelman tapahtumapaikkana on Haaparannan puolella rautatiesillan kupeessa oleva Tornvallen – sodanaikainen linnoitus bunkkereineen. Tilaisuudessa muun muassa puheita sekä kuoro- ja tanssiesitys. Tapahtuman päättää ilotulitus. Paras paikka yleisölle on sillan kupeessa oleva kävelytie.

Haaparannan rautatieasemalla on myös yleisölle avoin valokuvanäyttely 3.–11. lokakuuta.

Lue myös: Liikkuvuus ja kestävä liikenne painopisteinä kansainvälisessä On the Border -konferenssissa Haaparannalla ja Torniossa

Uusimmat
Suosituimmat