Uusimmat
Suosituimmat

Suomi.fi -verkkopalvelua esitellään kiertueella

18.10.2017 15:46 - Jussi Häkkilä

Valtionvarainministeriöstä ohjelmakoordinaattori Erja Lohikoskea haastattelee Jussi Häkkilä.

Väestörekisterikeskuksen ja valtiovarainministeriön yhdessä järjestämä Suomi.fi-kiertue kiertää maata esittelemässä kesällä uudistunutta verkkopalvelua. Tänään kiertue on Oulussa kauppakeskus Valkeassa kello 19:ään. Huomenna kiertue on Rovaniemellä Revontulessa ja ylihuomenna Sampokeskuksessa kello 11-19.

Kiertueella verkkopalvelun asiantuntijat esittelevät palvelua ja opastavat sen käyttöön. Pisteellä voi mm. tarkistaa, mitä palveluita kotikunta tuottaa, miten viranomaiset lähettävät jatkossa viestejä palveluun, ja miten siellä voi luoda sähköisen valtuutuksen. 

Verkkopalvelusta löytyvät kootusti kaikki julkisen hallinnon palvelut ja asiointikanavat. Palvelun avulla kansalainen voi mm. tarkistaa omat tietonsa eri viranomaisten rekistereistä ja asioida useiden julkisen hallinnon toimijoiden palveluissa yhdellä kirjautumisella. Myöhemmin tänä vuonna palvelun avulla voi myös vastaanottaa viranomaisviestejä sähköisesti ja valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestaan. Verkkopalvelun lanseeraus on osa Kansallinen palveluarkkitehtuuri -ohjelmaa, jossa luodaan sähköisten palveluiden infrastruktuuri. Sen tarkoituksena on helpottaa tiedon siirtoa eri organisaatioiden välillä ja tehdä kansalaisten ja yritysten viranomaisasioinnista yksinkertaisempaa ja turvallisempaa.

Lue myös: Tutkimus: Kaupunkien verkkopalveluja vaivaa esteellisyys

Uusimmat
Suosituimmat