Uusimmat
Suosituimmat

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät Rovaniemellä

09.09.2022 11:22 - Paavo Törmi

Koko Rovaniemi juhlii viikon lopulla juuriaan, moninaista kulttuuriaan, historiaan ja asukkaitaan, kun Valtakunnalliset Kotiseutupäivät alkavat perjantaina. Kotiseutupäivien tähtiesiintyjiä ovat tänä vuonna mm. rap-artisti Ailu Valle, elokuvaohjaaja Joonas Berghäll, laulaja-lauluntekijä Jaakko Laitinen, r&b-artisti Rosa Coste ja monialainen taiteilija Tommi Liimatta. Tapahtuma sisältää keskusteluja ihmiskunnan kohtalonkysymyksistä.

Rovaniemi isännöi tänä vuonna Valtakunnallisia kotiseutupäiviä perjantaista sunnuntaihin 9.–11. syyskuuta. Tuolloin koko kaupunki juhlii juuriaan, kulttuuriaan, historiaansa ja asukkaitaan. Päivien teemana on juuret ja kotiseutuidentiteetti.

Kotiseutupäivät on kaikille avoin Suomen Kotiseutuliiton vuoden päätapahtuma, johon osallistuu satoja kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea ja yleisötapahtumiin tuhansia paikallisia kotiseutunsa juhlijoita. Kotiseutupäivien aikana järjestetään Kotiseutuliiton vuosikokous ja palkitaan ansioituneimmat kotiseutuaktiivit Kotiseututyön ansiomitalein.

Uusimmat
Suosituimmat