Uusimmat
Suosituimmat

"Jouluna saan olla turvassa” –Lasten joulurauhan julistus kokoaa toiveet hyvästä joulusta

24.11.2021 11:55 - Paavo Törmi

Lasten ja nuorten joulurauhan julistus herättää kuulemaan lasten toiveitajoulusta ja joulua edeltävästä ajasta. Maanlaajuinen lasten joulurauhajulistetaan perinteen mukaisesti marraskuun viimeisenä torstaina eli 25.11. Suomen nuorisokeskusyhdistysry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilää haastattelee Pookin aamussa Paavo Törmi

Tänä vuonna julistukseen on haastettu kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat mukaan. Tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 2014 nuorisokeskus Anjalasta ja viime vuosina sitä järjestetty kaikissa Suomen nuorisokeskuksissa.

Lasten ääni kellossa ympäri Suomea

Joukko lapsia on kirjoittanut alkuperäisen julistustekstin ja sitä luetaan joulutapahtumissa eripuolilla Suomea tänäkin vuonna. Joulurauha kaikuu myös sosiaalisessa mediassa lasten lukemana.

Suomen nuorisokeskuksissa lasten joulurauhaa julistetaan yhdessä paikallisten päiväkotien ja koululaisten kanssa, pieneläinkodilla, perinteikkäällä puurojuhlalla ja jouluvaelluksella, tonttupolulla, kaupunkien ja kuntientori tapahtumissa sekä videotervehdyksinä ja vinkkeinä somessa.

– Voimme antaa lapsille esimerkin, että ketään ei jätetä yksin. Me kaikki voimme osallistua tapahtumaan kuulemalla lasten toiveita, Pietilä vinkkaa.

Uusimmat
Suosituimmat