Vuoden lähiruokateko luovutettiin tuttuun tapaan venetsialaislauantaina Hilmantorilla Kalajoella. Palkinnon saivat tänä vuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton paikallisyhdistykset: MTK Kalajoki, MTK Himanka ja MTK Rautio. Perusteluissa palkintoraati toteaa, että järjestö on paikallisella tasolla tehnyt vuosien varrella pitkäjänteisesti työtä lähiruuan ja kotimaisten elintarvikkeiden puolesta.
Perustelujen mukaan Tapion Tupa on pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti hyödyntänyt ja tuonut esiin kotimaista ja lähiruokaa sekä paikallisia raaka-aineita koko pitkän toimintansa ajan. Talonpoikaishenkisyys ja yrityksen toimintatapa on pitänyt esillä maaseutumaista elämää ja -tarjontaa. Niin Vuoden Lähiruokateko -tunnustuksen kuin Hilman Lähiruoka -tapahtuman tavoitteena ja tarkoituksena on tuoda yhteen ruoantuottajat, ravintoloitsijat ja kuluttajat sekä tuoda esiin poikkeuksellisen mittavaa alkutuotantoa ja monipuolista ravintolatarjontaa Kalajoella.