Suomen Unicef kiittää Oulua erityisesti siitä, että ilmastotyöhön on otettu mukaan lapsia ja nuoria, lapsivaikutusten arviointeja on kehitetty systemaattisesti koko kunnassa, lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia on lisätty eri toimenpitein sekä viestinnän keinoin on vahvistettu lapsen oikeuksien tunnettuutta ja lasten osallisuutta.
Limingan kunnan sivistysjohtaja Päivi Mäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Ari Kettukankaan jututettavana väitöskirjatutkija Usko Huuskonen Oulun yliopistosta.
Tutkimuksen johtaja, lastentautiopin professori Terhi Ruuskaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Jouni ja Anna-Claudia Someroa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tulokset käyvät ilmi Oulun yliopiston ja ODL Liikuntaklinikan yhteisestä tutkimuksesta. Kyseessä on ensimmäinen keski-ikäisiin kohdistuva laaja väestötutkimus, jossa käytettiin aktiivisuusmittaria liikkumisen ja unirytmin seuraamiseen.
UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa.
Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen ohjelmistoradiojärjestelmä- ja kommunikaatiolaitteista sekä niihin liittyvistä lisävarusteista.
Oulun kaupunki osallistuu Euroopan Unionin Let’s Go Circular! -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on edistää kaupunkien siirtymistä kiertotalouteen LGC! -yhteistyöverkoston tuen ja asiantuntijuuden avulla. Oulun tavoitteena on uudistaa hankkeen oppeja hyödyntäen Oulun kaupungin kiertotalouden tiekartta vuodelta 2021.
Haastattelussa on Oulun Historiaseuran entinen puheenjohtaja, dosentti Marianne Junila.
Puolustusvoimat on tehnyt puitesopimuksen Bittiumin kanssa ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteiden sekä kommunikaatiolaitteiden ja niihin liittyvien lisävarusteiden hankinnasta.
Valtaosa taimista istutetaan keväällä, mutta koko istutusurakkaan ei silloin riitä työvoimaa. Kesätyöntekijöiksi palkatut kesäistuttajat hoitavat suuren osan kevätistutuksista, kun taas syysistutukset hoitavat Metsähallituksen urakoitsijat.
Tutkija Ulla-Maija Luomaa Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tämän vuoden kuninkuusravien voittajat olivat Lumi-Oosa ja Parvelan Retu. Kuvassa Lumi-Oosa.
Tangokuninkaalliset ry:n puheenjohtajana toisella kaudella jatkava Aki Samuli vieraili Pookin Tangokadun studiossa torstaina aamulla.
Euroopan unioni on myöntänyt huomattavan, lähes kahden miljoonan euron rahoituksen hankkeelle, joka keskittyy pohjoisen alueen liikenne- ja logistiikkajärjestelmän kehittämiseen.