Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Ylivieskassa toimivalle Osuuskunta Kototuotteelle Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.
Punaisen Ristin Oulun piiri myönsi lauantaina Ennakkoluuloton edelläkävijä-tunnustuksen Kuusamon kaupungin Raisa Kuusistolle.
Suomen Luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksen puheenjohtaja Elina Heikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallitus joutuu supistamaan tänä vuonna sesonkiajan metsästyksen ja kalastuksen valvontaa kohonneiden kustannusten takia.
Suurimmat, yli 50 000 euron tuet menivät raumalaisen Iso-Hannun salien kunnostukseen ja sotkamolaisen Kino Vision esitystekniikan uusimiseen. Esitystekniikkaa uusitaan elokuvasäätiön tuella myös mm. Jyväskylän Fantasiassa sekä Rovaniemen, Tornion ja Vaasan BioRex-teattereissa.
Poliisi kirjoitti 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä. Lisäksi 74 tapauksessa kirjoitettiin turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakko, kun teon katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan turvallisuudelle.
Oulun yliopisto laajentaa tutkimustaan kolmella alueella, jotka ovat vetytalous ilmastonmuutoksen ratkaisuna, ihmisen vahvuudet digitalisoituvassa maailmassa, sekä globaali muutos ja arktisen ympäristön ja ihmisen kestävät suhteet.
Taiteen edistämiskeskus rahoittaa 33:a kulttuurihanketta harvaan asutulla maaseudulla.
Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Lähitaksin kaikille noin tuhannelle taksiyrittäjälle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.
Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta koulutussuunnittelija Aleksandr Efimovia haastattelee Jussi Häkkilä.
Ympäristöasiantuntija Marjaana Ahokumpua Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi kehottaa aina tarkistamaan kiireellistenkin rahapyyntöjen oikeellisuuden ja suhtautumaan varovaisuudella tuntemattomista numeroista tuleviin yhteydenottoihin.
Pohjois-Pohjanmaan kuntapäättäjistä 40 prosenttia uskoo kunnan tulevaisuuden näyttävän neutraalilta. Kevan teettämä kuntapäättäjäbarometri toteutettiin vuoden 2022 loppupuolella.
Suomen Tivoli ja Kempeleen kunta ovat sopineet yhteistyöstä siten, että tivoli nähdään tulevina vuosina moottoritien varressa Kempeleessä. Kesällä 2023 Tivoli asettuu Zatelliitin yritysalueelle. Suomen Tivolin toimitusjohtaja kertoi uusista kuvioista Pookin iltapäivässä.
Uusia suojelualueita ostettiin valtion omistukseen tai perustettiin yksityisinä suojelualueita 3053 hehtaaria, mikä vastaa pinta-alaltaan noin kahta nykyistä Rokuan kansallispuiston pinta-alaa.
Lapin poliisilaitos ja Tulli sekä Ruotsin vastaavat viranomaiset toteuttivat kuun vaihteessa yhteisen valvontaoperaation Meri-Lapissa ja Haaparannalla raja-alueen piilorikollisuuteen puuttumiseksi.