Viisivuotias lapsi menehtyi eilen illalla Suomussalmella tapahtuneessa mönkijäonnettomuudessa.
Metka-tukien käsittely alkoi maaliskuussa. Niiden käsittelyssä käytettävä uusi tietojärjestelmä ei vielä sisällä kaikkia niitä automaattisia toimintoja, joita kemera-tukien käsittelyssä on ollut käytössä. Tämä mm. osaltaan hidastaa käsittelyä. Lisäksi sekä kesälomakausi että Metsäkeskuksen henkilöstön lomautukset pidentävät käsittelyaikoja kesällä.
Poliisi on pyytänyt virka-apua paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä ihmisiä pelkäämättömän karhun karkoittamiseen.
Keski- ja Itä-Siperiassa pesivä kultakulmasirkku on Euroopassa suurharvinaisuus. Koko maanosasta on alle 20 havaintoa.
Tutkija Aino Juutista Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tulikiven tytäryhtiö Nordic Talc suunnittelee talkkituotannon aloittamista Suomussalmen Haaposessa.
Hukkuneista 14 oli miehiä, kolme naista ja seitsemässä tapauksessa sukupuoli ei ole tiedossa. Kahdeksan hukkumisista tapahtui uidessa, kuusi hukkumista tapahtui vesiliikenteen yhteydessä ja 10 tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt olla suojelematta rakennusperintölailla Oulun entisen kuulovammaisten koulun, ja hylännyt Ahtelan ja Törmäsen tiloja koskevan rakennussuojeluesityksen
Suomussalmen kirkonkylältä katosi eilen illalla 80-vuotias nainen.
Kokkolalainen Mikko Uusimäki voitti viikonloppuna Oulussa järjestetyn suomenhevosten työmestaruuskilpailun, nyt jo kuudetta kertaa.
Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen professori Rosa Ballardinin vetämälle konsortiohankkeelle Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekuntaan.
Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta vesiturvallisuusasiantuntija Anne Hiltusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Erikoissijoitusrahasto UB Metsä, Tornator Oyj ja Kainuun ELY-keskus ovat sopineet Kajaanissa sijaitsevan Purojärvensuon suojelusta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Timo Yrjänä on palkittu elämäntyöpalkinnolla pitkästä ja ansiokkaasta urasta vesistökunnostusten ja vesiensuojelun parissa.
Eilisessä vaalissa Pohjois-Suomesta valittiin kolme edustajaa europarlamenttiin.
Oulussa Lisää Ääntä –kampanjan ja ilmastomarssin järjestäjinä ovat Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, Elokapina Oulu ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulunyhdistys.